Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer, Montseny, mon amour, amb David Carabén.

.

16/03/2011: David Carabén

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
David Carabén

David Carabén Vandermeer és de Barcelona i té 38 anys. Per a qui només el conegui de les revistes de música o els diaris, en David és aquell paio ros d’ulleres grosses que té un grup de música amb un nom japonès, però és moltes coses més. Per exemple, és un fanàtic del menjar japonès i del cinema. Es guanya la vida com a realitzador televisiu, és guionista, ha fet de traductor i també de periodista. En definitiva, se’l pot definir com un home passional en tot allò que li agrada, sobretot, si parlem de pel·lícules, música i literatura. Un autèntic corcó cultural, en el bon sentit, esclar.

Un retrat d’en David Carabén no seria complet sense les paraules “futbol” i “Barça”. No podia ser d’una altra manera per a algú que és fill d’un català i d’una holandesa. Ja se sap que el futbol, Catalunya i Holanda mantenen un intens triangle amorós. Però, més que el futbol, ens interessa saber com un exestudiant de Dret i llicenciat en Polítiques acaba convertit en realitzador televisiu.


.

16/03/2011: Mishima

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Mishima
Ara diuen que són ordenats però també aventurers. Aquest és el seu moment: el pop dels Mishima corona la música en català des que van treure al mercat Set tota la vida, amb el qual es van consolidar, tot i que acaben de presentar Ordre i aventura. Al Bestiari convertim, per un moment, la banda de pop en equip de futbol. L’alineació titular del Mishima United és: Marc Lloret a la porteria, disposat a demostrar que les mans no són només per tocar el teclat; pel carril dret, Dani Vega, incisiu volant canari, tant amb la pilota i amb la guitarra; a la banda esquerra hi ha Dani Acedo, baixista i pulmó de la defensa. En la punta de l’atac: Alfons Serra, bateria encarregat avui de percudir la porteria contrària. En David, per variar, actua de cervell en la mitja punta. Al davant hi tenen un perillós combinat de periodistes musicals. Guanyen els artistes o els crítics? El que està clar és que tots els amants de la música hi hem guanyat, amb les propostes d'aquesta banda. .

16/03/2011: Llucia Ramis

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Llucia Ramis

Llucia Ramis va néixer a Palma de Mallorca fa 33 anys i és una escriptora generacional de manual. Forma part de la generació que alguns periodistes anomenen “dels descarats”, que agrupa uns quants escriptors catalans joves. Aquesta mallorquina s’ho va prendre al peu de la lletra, i amb tota la cara del món va anunciar des del seu Facebook que qualsevol cosa que rapinyés del ciberespai li serviria per a la seva pròxima novel·la. Alguns s’ho van prendre de broma, però la Llucia va complir amb l'amenaça.

Així va néixer Egosurfing, que ha guanyat el Premi Josep Pla de l’editorial Destino (poca conya). L’egosurfing consisteix a buscar-se un mateix per Internet. Tots ho hem fet. La Llucia no ha fet més que posar nom i cognoms al voyeurisme digital. .

16/03/2011: Guillamino

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Guillamino, àlies de Pau Guillamet
En David Carabén i en Pau Guillamet, àlies “Guillamino”, tenen un nexe comú: la primera edició del festival popArb, d'Arbúcies, que cada any se celebra exactament on mengen sushi per aquest capítol.

Guillamino és un d’aquests artistes a qui festivals com el popArb han servit d’altaveu. És difícil encasellar-lo. Toca diversos instruments i, resumit d’una manera bèstia, seria com el Beck català. N’ha fet de totes mides i colors: fusionar tradició catalana amb electrònica, musicar poemes (En/doll, amb Josep Pedrals) i explorar el folk i el pop amb solvència. La seva obra és plena de col·laboracions amb altres artistes. Per al capítol, en plena digestió, li vam demanar que ens fes un tema amb en David Carabén. No van assajar, però amb una ampolla de vi era senzill que s’animessin a fer el que fes falta. Toquen Do I worry, un clàssic dels anys '50 que van popularitzar The Ink Spots i Frank Sinatra, entre altres.

.

16/03/2011: Anna Parini

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Anna Parini
Els seus dibuixos s’inspiren sovint en paisatges bucòlics o escenes pastorils passades de rosca. Si mirem amb atenció les il·lustracions d'Anna Parini, entrarem al seu món personal, un món que la situa com un diamant en brut entre els nous talents de la il·lustració. Nascuda a Milà, va arribar a Barcelona per estudiar un màster enmig d’una forta crisi creativa. L’Anna no trobava el seu lloc al món. Davant d’aquesta situació, va decidir tancar-se i dibuixar. Barcelona va ser per a ella la llum al final del túnel, i ara ja fa anys que està feliçment instal·lada a Catalunya. Un cop d’ull ràpid al seu àlbum ens diu que som davant d’un catàleg de la por. L’Anna confessa que el seu no és un estil innat, sinó que està polit a base d’hores i hores dibuixant. De petita hauria volgut ser pastissera, tot i que els seus dibuixos no en tinguin gaire, de dolç. La tinta i el llapis són una extensió del seu cervell, que barrina contes on els animals donen lliçons als homes i tot tipus d’escenes kafkianes. Potser per això l’hem posat al mig del bosc a fer dibuixos. .

16/03/2011: Toni Soler

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Toni Soler

El cameo d'aquest capítol va ser de Toni Soler, ara un home força enfeinat dirigint Polònia i Crackòvia, entre altres. La seva trajectòria ni comença ni acaba aquí: també escriu i ha escrit en premsa, coneix molt bé la feina de presentador de televisió (ho va ser amb Malalts de tele i ho continua sent en l'actualitat) i ha obtingut grans èxits radiofònics amb Minoria absoluta a RAC1. De fet, ja fa anys que passeja pels mitjans catalans. Això no li ha impedit, però, escriure llibres de gèneres diversos. El darrer, la novel·la L'última carta de Companys.

Com que també és un culé empedreït, ens aconsella que parlem de futbol amb David Carabén. Potser hagués estat bé veure com el Toni fa córrer la pilota i si en sap tant sobre la gespa com en sap d'humor, perquè d'això, n'és tot un veterà. .

16/03/2011: Extra: David Carabén

Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Això del 4x4 pot ser molt divertit...

.
Categoria: David Carabén
Escrit per: Bestiari Il- lustrat

Ver Ruta 5 -Montseny, mon amour en un mapa más grande .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial