16/02/2011: Joel Joan al Bestiari

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Operació karaoke, el capítol amb Joel Joan.

.

16/02/2011: Joel Joan

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Joel Joan


Joel Joan és de Barcelona, un veí entusiasta de la civilització i també del seu passat. Fa pinta d'haver fet córrer a tothom, i als 39 anys sabem del cert que és un cul inquiet. Se'l coneix per la seva faceta d'actor des que va despuntar als primers serials de TV3. Amb els anys ha anat fent carrera i, a banda de protagonitzar grans sèries, les ha dirigit. Coneix bé la TV, el teatre, el cinema, i ara encapçala l'Acadèmia Catalana del Cinema com a president. En tot, s'hi deixa la pell.

Personatge controvertit com n'hi ha pocs, aficionat als saraus i a l'histrionisme. Una fera difícil de domar. Porta les coses fins al límit i no mostra gens de vergonya. La seva gosadia l’ha posat molt sovint en el punt de mira. És un dels actors més intensos dels escenaris catalans i el guionista i director més exigent i perfeccionista de la televisió. De fet, sèries com Plats bruts o Porca misèria han posat al dia la comèdia televisiva catalana i han deixat el llistó alt.Un home tan excessiu com ell deu tenir molta tensió acumulada, per això en aquest capítol intentem que es relaxi. Per començar, li fem treure la roba. L'objectiu final, però, és l'"Operació karaoke":

.

16/02/2011: Els nens eutròfics

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Els nens eutròfics d'en Pedrals

Eutròfic: dit de l'agent o substància que millora la nutrició. Aquest és l’adjectiu del grup de pop irònic creat pel poeta Josep Pedrals. Quatre músics acompanyen el poeta per amanir lletres noucentistes amb bona música. Ells són Roger Puig, a la guitarra; Esteve Plantada, al teclat; Marc Torrent, a la bateria; i Albert Sagrera, al baix. Josep Pedrals és el cantant i clarinetista, tot i que sovint l’acompanyen els cors de la resta de músics. En la seva música hi ha txà-txà-txà, balades i una barreja d’estils que soprenen als oients que s’hi estrenin.

Ells mateixos afirmen que la seva interpretació és com “una festa de pijames sense pijames”. Dalt de l’escenari, són tot un espectacle. Aquí en teniu una petita prova, de quan ens van tocar La cançó més banal, del disc Esquitxos ultralleugers:


.

16/02/2011: Josep Pedrals

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Josep Pedrals
El rapsode més inquiet de Barcelona és del Clot i té 30 anys. Poeta i músic, Josep Pedrals escriu una poesia perfeccionista, fresca i juganera. El seu enginy lingüístic no té límits, manipula la llengua com li plau per aconseguir versos que funcionin recitats i ben musicats. Qui l’escolta s’adona que és tot un seductor: Patti Smith, sense gairebé coneixe’l, li va demanar que cantés amb ella a l’escenari.
Davant del públic és on desplega totes les seves armes, on s’ho passa bé. Després de més d’un miler de recitals i deu anys de feina damunt dels escenaris, el seu estil ja està molt depurat. El seu últim poemari va ser El furgatori, però ja està preparant una altra obra, aquesta vegada de western. El seu punt fort és recitar, per això si mai us heu deixat caure per l’Horiginal haureu tastat un dels recitals poètics que organitza en aquest emblemàtic local de poesia.
.

16/02/2011: Rai Escalé

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Rai Escalé

El pintor de la foscor. Com a artista carnívor, els seus quadres són puntades de peu a l’estómac. Pintor inconformista i alternatiu, no us imagineu els seus quadres decorant les parets del menjador. En Rai és algú que busca l’impacte. Va passar per Belles Arts sense llicenciar-se, i després d’exercir de mànager musical i d’il·lustrar premsa i revistes, va començar a explorar dins seu. Ha treballat els gravats, el collage, la pintura i ara també l’escultura, amb un mateix estil bisceral i grotesc. La seva mirada crua és deutora de Francis Bacon i les seves obres han voltat molt pel món amb exposicions a Miami, Nova York, Londres o Hamburg. A més, en la seva faceta de promotor cultural és un dels fundadors de Eat Meat de Barcelona, un espai creatiu en què s’exposen artistes amb mirades singulars, membres d’aquest expressionisme fosc del que ell també forma part. .

16/02/2011: Jan Iú Més

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Jan Iú Més

Els dissenyadors que vesteixen l’home minimalista. Jan Zamora i Alfons Peña ja van prendre mides de Joel Joan quan el van vestir per la darrera desfilada del 080 Barcelona Fashion. En aquest capítol l’han tornat a vestir però en un ambient més campestre.
Austers i minimalistes, els agrada la llana i els tons foscos, però també s’atreveixen amb les transparències. Busquen l’equilibri entre les línies clàssiques i els patrons moderns. La seva roba va néixer a Barcelona però s’està escampant a les millors passarel·les del món. Premsa especialitzada de Nova York, Los Angeles, Paris o Tokio, parlen molt bé d’ells i han vestit alguns dels millors models del moment, i això només és el començament.
.

16/02/2011: Càrol López

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Càrol López

Càrol López, barcelonina de 39 anys, és la dona que ha revolucionat l’escena teatral catalana amb el seu mètode de treball. Els seus assajos són com jocs, i els actors, com conillets d’índies. Experimenta amb ells per donar més voluntat al text i que la història evolucioni amb tots. Assegura que, més que dirigir, tria el millor actor per a cada personatge. Les seves comèdies parlen d’allò cotidià i se’n riuen de tot. Irònica, irreverent i sense pèls a la llengua, és amant de les escenes curtes i els diàlegs afilats. Pocs aconsegueixen, fent teatre en català, ser èxit de crítica i públic. Ella ho ha fet i per això li han valgut els Premis Max, Butaca i el Premi de la Crítica entre altres. Per veure la seva última creació haureu d’anar a la Villaroel, sala que, a més, dirigeix. Allà hi presenta Tres dones i un llop, però la caputxeta de Càrol López amaga moltes més coses. .
Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Anna Sahun i Mercè Martínez

Les noies de Joel Joan:
Anna Sahun, barcelonina de 35 anys. Parella del Joel a Porca Misèria i una dona implecable que no es deixa emportar per sentimentalismes. Ha fet teatre, televisió, cinema... I actualment es deixa veure a les tardes per TV3.

Mercè Martínez, nascuda a Sabadell fa 33 anys. També va estar sota les ordres d’en Joel a Porca Misèria i va ser-ne companya a Plats bruts. El seu punt fort, a banda de la interpretació, és el cant i s’ha convertit en una actriu de musicals imprescindible.
.

16/02/2011: Kahlo

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Kahlo

La sensualitat dadà és de Sabadell i té 27anys. L’artista i dissenyadora Marta Castro s’amaga rere les finestres del seu pis. Entre aquelles quatre parets hi té un món propi, entre naïf i pervers, un món que només ensenya per internet. Quan es posa la perruca, la Marta es converteix en la Kahlo, el seu alter ego viciós i sensual. Amant de l’estètica sado, fotografia el seu cos mentre es despulla i retoca les imatges barrejant-les amb il·lustracions i còmics, d’aquí en deriva el seu propi estil. És una de les bloggers més actives i conegudes a la xarxa. Busqueu-la a dadanoias i ternuraporno. Sembla que una artista tan difícil de classificar ha trobat el seu espai al món virtual d’internet.
.

16/02/2011: Extres: Joel Joan

Categoria: Joel Joan
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Anar en carruatge per Barcelona té el seu què, com a mínim no es pot passar desapercebut.
.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial