Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer, A l'ombra de Mazinger Z, amb Berto Romero.

.

28/04/2011: Berto Romero

Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Berto Romero, humorista
Humorista del Bages resident a Gràcia. La seva primera passió va ser el còmic. De jove en dibuixava, i s’hi podria haver dedicat, però va preferir l’adrenalina de l’escenari. Fa més de 10 anys va sortir de Cardona amb els seus amics de la companyia El Cansancio per recorre’s Catalunya fent monòlegs. Ha passat per diverses emissores de ràdio i, des del 2007, treballa en la primera divisió de l’humor al costat de l’Andreu Buenafuente, amb qui el comparen sovint. Molts s’han fet farts de riure amb l’humor de Buenafuente, però ara també se’n fan amb el Berto. Cau bé a tothom i fa gràcia encara que no ho vulgui. I no us deixeu enganyar: realment no necessita ulleres.

A Bestiari Il·lustrat hem explorat el seu costat més aventurer. L’hem despertat ben d’hora i l’hem fet disfressar, però el Berto és un home de paraula i res no el fa tirar-se enrere. Esclar que tampoc no s'ha volgut perdre un trajecte únic a bord del "cotxe fantàstic"! I a més, no només hem rigut amb ell, sinó amb altres humoristes. Esperem que us ho passeu tan bé com nosaltres en aquesta nova ruta!

.

28/04/2011: Jair Domínguez

Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Jair Domínguez

Jair Domínguez s'autoanomena guionista brillant. Per començar, li donem la raó perquè ens ho ha demostrat tant per ràdio com per tele. Això sí, li agrada provocar. Bona prova d'això és el títol del seu primer llibre: Jesucrist era marica, un recull de contes amb molta mala bava. La mateixa que gasta cada migdia a La segona hora, i als guions que escriu per Polònia i Crackòvia.
A la xarxa és on desplega tot el seu arsenal. Té esperit de franctirador i dispara sense miraments des del seu blog i el seu twitter. No es cansa mai d'actualitzar aquestes eines i sempre ho fa amb la seva arma, l'humor.
El Berto i ell treballen el mateix gènere però amb estils una mica diferents. Això no treu, però, que puguin riure's l'un de l'altre en un vàter de benzinera. .

28/04/2011: Gentle Music Men

Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Gentle Music Men


No és d'estranyar que a la segona ruta ens creuéssim amb els Gentle Music Men. Són de Vilanova i la Geltrú i conten contes moderns de sonoritat indie en anglès i castellà. Defineixen la seva música com un record melancònic amb final feliç. De moment tenen dos treballs publicats, l'últim és d'aquest mateix any i l'han anomenat Cuentos modernos.

Si voleu veure un dels seus directes, seran al proper Primavera Sound, però aprofiteu que en tenim una actuació exclusiva. Anàvem una mica perduts per la carretera, amb el Berto, i ens van indicar la bona direcció....

28/04/2011: Andreu Buenafuente

Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Andreu Buenafuente

No necessita presentació. De fet, aquesta bèstia fa temps que volta. És l'humorista de capçalera, un clàssic de la tele que hem vist en diferents programes i que ha creat escola: Andreu Buenafuente, l'home dels monòlegs, periodista, productor, locutor, presentador... I tot i així, no va saber posar títol al seu programa i encara està per definir què és aquella cosa que tenia amb els espectadors. Però a l'hora de fer broma, això de treballar des del terrat sembla que inspira els humoristes. Ara conviu amb l'humor del Berto, però l'Andreu encara porta la batuta.
Si el Berto i el Jair no fallen a la xarxa, l'Andreu no es queda enrere. El seu blog treu fum i no s'està de penjar-hi dibuixos propis, vídeos inèdits i comentaris en veu alta.
No podia faltar a la cita, Andreu Buenafuente era obligatori a la ruta del Berto. .

28/04/2011: Wanda Barcelona

Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Wanda Barcelona: Inti Vélez i Daniel Mancini

Inti Vélez i Daniel Mancini són Wanda Barcelona, un tàndem creatiu que modela espais transitoris. La seva és la història de dos nens hiperactius que van aconseguir dominar l'art de l'origami i obrir un estudi al Raval de Barcelona. Allà és on creen les seves atmosferes màgiques doblegant fulls de paper i cartrons segons la tècnica tradicional japonesa. Però no us deixeu enganyar. Encara que la matèria primera sigui tan rudimentària, amb ella creen tot un món oníric i vaporós, rotund i fràgil a parts iguals. Només entrant al seu web ja haureu fet un tast del món arquitectònic i efímer dels Wanda Barcelona.
Estigueu atents a aparadors, botigues, recepcions d'hotels, gales i inauguracions, perquè el segell Wanda s'estén de pressa: fins i tot ha passat pel Teatreneu, o sigui que ja forma part del nostre bestiari. .

28/04/2011: Sònia Gómez

Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Sònia Gómez, ballarina, actriu i performer

El seu cos modelat de ballarina és el complement ideal de la seva ment inquieta. Sònia Gómez s'atreveix amb tot i no busca agradar, experimenta. No és res en concret, ho és tot: ballarina, actriu i artista. El que vulgui segons li convingui amanit amb improvisació i interpretació. El seu estil únic l'ha convertit en una de les performers amb més projecció internacional del moment.
Li interessa el moviment, el cos, l'energia. A l'espectacle La meva mare i jo ballava amb la seva mare de seixanta-set anys sobre l'escenari, per contrastar els moviments de les dues generacions. En el seu últim treball Experiències amb un desconegut, la Sònia es ven a homes àvids de noves sensacions per fer-los viure moments singulars, com ballar tecno al Carmel o fer una coreografia en una platja nudista. És difícil trobar espectacles de més energia i tanta intensitat.
L'experiència a Bestiari ha estat ballar amb un desconegut, el Berto. .
Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
.
Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
.
Categoria: Berto Romero
Escrit per: Bestiari Il- lustrat

Ver Ruta 2 -A l'ombra de Mazinger Z en un mapa más grande
.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial