Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
El capítol sencer amb Albert Serra, De Banyoles al Ritz.

.

11/05/2011: Albert Serra

Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Albert Serra

L'home que mai no somriu. Amb trenta-quatre anys i tres llargmetratges al currículum, alguns el consideren el director més avorrit de la història del cinema: Un petulant. D’altres hi veuen un geni: Un Rossellini en potència. Incomprès o impostor?
No hi ha terme mitjà per parlar de l’Albert Serra. Títols com Honor de cavalleria (2006), una relectura personal del Quixot, li van obrir les portes del Festival de Cannes, i li van donar el protagonisme als cartells de l’edició passada. L’aplaudiment de la crítica va seguir amb El Cant dels Ocells, un film gairebé contemplatiu sobre el viatge dels tres Reis d’Orient.
El seu és un cinema de clausura, o el no-cinema. Home de pocs grisos, treballa amb actors amateurs, improvisa diàlegs i roda plans eterns on no se sent ni una mosca. Li agrada el refinament i l’estètica. És un gran aficionat als escacs i als cops amagats. Sens dubte: una persona que fa una pel·lícula sobre els Reis Mags, per força es planteja preguntes sobre el sentit de la vida i el paper de la religió.Aquí teniu el vídeo sencer del programa on l'Albert Serra es deixa endur, sense immutar-se, per la nostra primera ruta:

.

11/05/2011: Sanjosex

Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Carles Sanjosé, "Sanjosex"


Des que va començar a sonar, Sanjosex només ha rebut elogis per part de la crítica i el públic. Amb denominació d’origen empordanès, històries fresques i quotidianes omplen la música d’aquest grup que pren influències de tot tipus. Va ser l’arquitecte i músic Carles Sanjosé qui decidí començar a enregistrar tot allò que, a dalt de l’escenari, funcionava de manera envejable, i fundar el que ara són Sanjosex. Sota el segell de Bankrobber, el grup ja va pel tercer disc, Al marge d’un camí. Pels qui no n’havieu seguit la pista, és provable que us sonin els treballs anteriors, Viva! (2005) i Temps o rellotge (2007), que formen part de la banda sonora de la sèrie Porca misèria.

En Carles ens va concedir un acústic amb Animal salvatge, inclosa a Al marge d’un camí (2009). Gaudiu-ne!


.

11/05/2011: Las Migas

Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Las Migas
Quatre dones, quatre orígens i moltes referències musicals. No és d'estranyar que sintonitzem al grup femení a la Rambla del Raval, on han interpretat Perdóname luna. Amb un violí, dues guitarres, un cajón i una veu excel·lent Las Migas perfilen una frescor i emoció particular pròpia d'un grup mediterrani. Es tracta d'un combo flamenc amb tocs de música clàssica, fado, jazz, tango, havaneres i música de l'est. Les lletres potser us recorden a Lorca, Alberti o nous artistes com Javier Galiana. Tot plegat, una proposta d'estils que ha deixat bocabadats el públic i la crítica.
Amb cinc anys de trajectòria elles ja han fet ruta -han trepitjat pràcticament tots els escenaris catalans i s'han passejat per bona part d'Europa, però encara no tenen disc. No patiu, però, perquè ja hi estan posant remei: aquest juny sortirà el primer. Las Migas són Sílvia Pérez Cruz (veu i cajón), Lisa Bause (violí i acordió), Isabelle Laudenbach (guitarra) i Marta Robles Crespo (guitarra).

Si voleu escoltar el tema sencer (Perdóname luna), aquí les tenim, arreplegades al cotxe d'època i, tot i així, tocant de meravella!


.

11/05/2011: Twin Sisters

Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
null

Són de Banyoles i tenen 39 anys. Es fan dir Twin Sisters, però aquest és el nom artístic de les bessones Carme i Francesca Jutglar, dues artistes que s’inscriuen en l’escola pictòrica del pop surrealista, nascuda a Califòrnia. El seu art és un batut que consisteix en passar pel túrmix influències de l’art pop i la publicitat vintage, el cinema de Tim Burton i unes gotes de sang. Resumint: el món Disney en clau gens amable. A les obres de les Twin Sisters hi habiten les “males nenes”. Aquestes nines sinistres d’ulls grossos habiten tots els seus quadres i retrats, i ja s’han passejat per moltes galeries del país. Les obres de les germanes Jutglar porten una sola signatura, però estan fetes sempre a quatre mans.
.

11/05/2011: Tanit Plana

Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Tanit Plana
Una fotografia té dues dimensions, però per a la Tanit Plana, fotògrafa activista, n’existeix una tercera: profunditat. En els seus projectes artístics la càmera és una lupa que investiga la identitat i els perquès. Les fotos de la Tanit fan moltes preguntes, però una imatge seva és capaç de dir moltes coses. És la seva manera d’entendre la fotografia: equilibrar entranyes i cervell.
Un exemple del treball d'aquesta fotògrafa de 34 anys és el projecte Per sempre: va demanar a un grup de dones grans que traiessin els seus vestits de noces reals de l’armari. D'aquí en van resultar les fotos fetes en un bosc fantasmagòric que volen explorar l’experiència matrimonial. Un altra mostra: la unió de les paraules “himne” i “intimitat” és igual a “inthimnitat”. La Tanit l’il·lustra amb díptics, que retraten diferents personatges en el seu hàbitat mentre escolten la seva cançó preferida.
No tota la feina de la Tanit va a parar a una paret de museu. També fa alguns projectes comercials. Per exemple, les fotos que il·lustren Al marge d’un camí, el tercer disc de Sanjosex. .
Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
.
Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
.
Categoria: Albert Serra
Escrit per: Bestiari Il- lustrat

Mostra Ruta 1 -De Banyoles al Ritz en un mapa més gran .


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial