Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


"Flowers by Bornay" ha reinventat el món de la creació floral.
Les mans de Joan Xapellí, Marta Vidal i Fàtima Valldeperas han convertit en art la decoració amb flors, creant collages tridimensionals de pètals i pol·len.
Al prendre com a font d'inspiració la pintura, el còmic, la ciència-ficció, o el cinema, els seus guarniments evoquen Miró, les diademes de Frida Kahlo, el cadàver de Laura Palmer, o una seqüència de Buster Keaton.
Barregen clavells, peònies, anèmones i crisantems amb testos i objectes d'attrezzo que semblen sortits d'un mercat de puces.
Decoren hotels com el Mandarin o el Vela de Barcelona, apareixen com a complement en les sessions de fotos de revistes de moda i col·laboren amb dissenyadores com Teresa Helbig. Fan workshops amb alumnes vinguts fins i tot d'Ucraïna i les núvies vénen de tot l'estat a buscar els seus rams.
De fet, són seus tots els que apareixen al film de terror REC 3 GENESIS, que passa íntegrament en un casament. Hem fet com en Balagueró encarregant-los la decoració d'un escenari bucòlic. Veieu-ne els resultats. .
Categoria: Julio Manrique
Escrit per: Bestiari Il- lustratEntrar a l'univers de la il·lustradora Joana Santamans és endinsar-se en un zoològic particular on les espècies viuen en llibertat de colors i formes. Esquirols, peixos i gats que desafien la gravetat, conills, cérvols i coales que juguen amb confetti, i ocells, lloros i escarabats que reinventen la perspectiva.
Tots habiten en un bosc encantat fet sovint de fustes reciclades.
Al voltant d'aquesta Alicia en el país de les meravelles, qualsevol superfície pot acabar plena de pintura, i qualsevol situació quotidiana, esquitxada pel seus pinzells.
Després de treballar en el disseny gràfic, corporatiu i de webs, valora més que mai la calidesa dels materials enfront de la fredor de la pantalla d'ordinador. Necessita embrutar-se i notar l'olor i el soroll dels retoladors movent-se al ritme de la música del seu inseparable iPod.
Especialment pel programa ens crea el Santaman's Park, un bosc imaginari perquè la Bibiana i el Julio MAnrique puguin intimar una estona. .
Categoria: Sense bèstia
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Pel “Bestiari” hi hem vist desfilar gran part de la fauna il•lustrada d’aquest país. Però, en aquest capítol, les bèsties estan dissecades. Bé, menys una, i que mossega fort... la bèstia més crítica de totes: Ferran Monegal. Sabem que, com a programa de televisió, estem exposats a les crítiques... i hem decidit portar l’enemic a casa. Com a mínim, així juguem en el nostre camp... i, de pas, aprofitem per fer-ne un repàs de la segona temporada. .
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Aquí teniu alguns moments de la gravació del programa, i la versió "extended" de la conversa entre la Martina Klein i el Quim Monzó.
El Quim ens explica perquè on es deia "polla" ara es diu "gallina"......
.
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


No la podem definir només com a model. Martina Klein s'ha sabut reinventar fent mil històries més. En aquesta professió es comença molt jove, però també molt aviat es deixa de desfilar. Ella es va passar l'adolescència i joventut a cavall de les capitals mundials de la moda. Ha fet lluir la roba de dissenyadors prestigiosos i ha estat el rostre de moltes portades de publicacions. Però la Martina és curiosa i inquieta de mena, i ha volgut aprendre art, dansa i fins i tot interpretació. Estem davant d'algú ple de presència i magnetisme, que atreu encara més gràcies a la seva simpatia i sentit de l'humor.


.
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustrat
Moment "polla xica" un xic foll.La model Martina Klein, actriu i columnista modèlica, també broda el paper de pallasso de la colla. Amb el Circ Raluy com a escenari, ens fiquem de cap a la boca del lleó per domar els seus propis debats interns.

Però el programa d'avui està trufat d'espectacles per a tots els públics: actuació dels Mishima, la desfilada organitzada per Bibian Blue, els mobles restaurats de Fusta'm... i un Quim Monzó amagat darrere una màquina d'escriure... espiant.

Avui, últim "Bestiari Il•lustrat" de la temporada. A les 22.00, al 33.
.
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


MISHIMA
"Els crits" / L'amor feliç

Pioners de l'indie català, amb aquest 6è disc, "L'amor felç", Mishima consolida el seu so, per arribar encara a un públic més ampli.

Després de més d'una dècada en el món de la música, queda clar que és una de les bandes cabdals de casa nostra.


.
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustratPassarel•les de París, Londres, Madrid i Barcelona han vist desfilar les seves col•lecions. Dels seus inicis, l'any 2000, quan només se la reconeixia en ambients alternatius, la dissenyadora Bibian Blue ara ha passat a vendre peces per tot Europa i vestir "celebrities" com Robert Smith, de The Cure, Vinila von Bismark o Mala Rodríguez. Actualment els seus dissenys són molt variats, però sempre tenen el denominador comú de realçar la figura de la dona gràcies a la seva peça clau: la cotilla. És una treballadora incansable i molt prolífica que tant crea peces retro com més futuristes, moltes per al món de l'espectacle.
.
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustrat


Fusta'm és el projecte dels brocanters Lidia Matos i Oriol Viñas. I és també el nom de la botiga de mobiliari d'època que tenen a Barcelona, on venen i restauren mobles.
Ell és fuster, i ella restaura i entapissa, i a vegades, agafa tanta estimació als mobles que recupera que li han vingut ganes de plorar quan els clients se'ls emporten.
Les seves peces singulars provenen de fires especialitzades de França, Anglaterra i Alemanya, com ara ceràmiques, llums dels anys 40 als 80, i taules de fustes tan nobles i diverses com la teca o l'iroc. Cada article té una història, i a part de vendre, també lloguen material per a rodatges de cinema i publicitat. A més, dissenyen i decoren espais, com ara la perfumeria Toppettes o la cocteleria Bobby Gin.
Per a l'entrevista amb Martina Klein ens han portat butaques, tauletes i un tocador anys seixanta, entre altres peces.
.
Categoria: Martina Klein
Escrit per: Bestiari Il- lustratSi us diem que en Quim Monzó és d'aquells escriptors que no necessita presentacions, és capaç de trencar-nos la cara. Punyent i enginyós, té una barreja de rigor i humor que atreuen molt a la Martina Klein


.


El zoològic cultural català.
Dilluns, a les 22h, al 33.

Consulta el calendari d'emissions i reemissions.
Tots els episodis i més, en aquest web.
ProtagonistesSpotify bestial