Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
TV3 i Catalunya Ràdio han superat els dos milions i mig de seguidors a les xarxes socials, dels quals dos milions en són fans al Facebook. D'aquesta manera, a l'agost TV3 i Catalunya Ràdio van registrar més de 32 milions d'impressions al Facebook. Les impressions mesuren el nombre de vegades que els usuaris han vist el que s'ha publicat en una pàgina de Facebook, ja siguin textos, imatges o enllaços.

Al Facebook, TV3 té 86 pàgines de canals i programes i Catalunya Ràdio, 36. Les més seguides són la de l'"APM?", amb més de 437.000 fans, i la de "Crackòvia", que n'acumula més de 384.000. Però el fenomen d'aquest estiu ha estat "Bola de drac": a l'agost, quan encara no s'havia ni tan sols estrenat, el nombre de fans va créixer un 70% i es van registrar més de 284.000 impressions. També va ser molt alta l'activitat a la pàgina de "Polseres vermelles", que ja ha arribat als 90.000 fans, tot i que la sèrie no s'emet des de fa mesos. Més massiu és el seguiment de la pàgina d'"Efectivament", que va generar més d'un milió d'impressions a l'agost.

La pàgina al Facebook de "La transmissió d'en Puyal (La TdP)" continua sent la més visitada i la que té més usuaris actius de Catalunya Ràdio. Estrenada la temporada passada, ja ha superat els 28.000 fans. "El matí de Catalunya Ràdio" és també dels més seguits: a l'agost va sumar més d'un milió d'impressions i 2.000 interaccions amb els usuaris. El dia de presentació de la nova temporada de Catalunya Ràdio, l'1 de setembre, va ser el de més interacció amb els oients.

Pel que fa al Twitter, TV3 disposa de 55 perfils oberts i Catalunya Ràdio en té 22. Cada vegada hi ha més programes que s'incorporen a aquesta xarxa social: ja hi són "Crackòvia" i els nous programes de Catalunya Ràdio "La tribu de Catalunya Ràdio" i "Tenim un punt". El creixement, tant de perfils com de seguidors, és constant. Els seguidors de TV3, per exemple, van augmentar un 10% a l'agost.

És especialment destacable el ressò d'alguns programes, que aconsegueixen ser "trending topic" a tot l'Estat. És el cas d'"El convidat", que el dia de l'estrena va ser un dels temes més populars a les converses del Twitter. També va ser "trending topic", en aquest cas a Catalunya (segons twit.cat), l'especial "#11set1714", una iniciativa del 324.cat per recrear els fets del 1714 a partir de les hipotètiques piulades dels protagonistes de la Diada. El portal 324.cat és l'únic de la CCMA que té més seguidors al Twitter que al Facebook, cosa que constata que els usuaris valoren la immediatesa de les piulades del portal de notícies. .
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha unificat els registres dels usuaris dels diferents portals del grup.

Aquest registre únic implica una gran millora: a partir d'ara, amb un únic usuari podràs accedir a tots els portals del grup: TV3, Catalunya Ràdio, Esport3, 3/24, les webs dels programes i la web de la Botiga de TV3. A més, no caldrà que iniciïs sessió en cada portal: n'hi haurà prou iniciant sessió en un i automàticament quedaràs identificat a la resta.

Què passa si ja tinc un usuari de Tv3.cat?

Si ja ets usuari registrat de Tv3.cat (o d'algun altre dels portals de la CCMA), aquest continua sent vàlid. Per passar a formar part del registre únic només hauràs de confirmar les teves dades a través d'un ràpid procés que arrenca des de les capsetes d'inici de sessió dels portals o bé des del correu electrònic que tots els usuaris rebran a les seves bústies.

I si tinc més d'un usuari en diferents portals de la CCMA?
En cas que tinguis més d'un usuari, et demanarem que en triïs un, el que t'agradi més, per tal de passar al nou registre de la CCMA. Conservaràs les dades personals d'aquest usuari i totes les participacions que hagis fet amb tots els teus usuaris en qualsevol dels nostres portals: textos, fotos, vídeos, àudios al Meu324.cat, al JoHiVaigSer, o receptes al web del programa "Cuines".

Què passa si tinc un usuari del portal 3XL.cat?
El portal 3XL.cat ja funcionava amb el registre únic. Per tant, en aquest cas, se't conservarà l'usuari del 3XL.cat. Però a partir d'ara, aquest usuari, a més de permetre't accedir a la part restringida del portal juvenil, també et permetrà tenir accés als serveis exclusius per a usuaris registrats de la resta de portals de la CCMA.
.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
El portal www.esport3.cat ha augmentat l'audiència un 91%El conjunt de portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha registrat prop d’1,5 milions d’usuaris únics a l’agost, un 30% més que ara fa un any, segons les dades que audita OJD Interactiva. Tots els portals del grup han millorat els resultats d’audiència. Destaca l’increment d’Esport3.cat, que, amb 160.000 usuaris, pràcticament ha doblat l’audiència de l’agost del 2010: ha crescut un 91%.

Els webs de Televisió de Catalunya continuen aportant el gruix d’usuaris. N’han obtingut un milió, un 31% més que l’any anterior. Segons dades de Nielsen Site Census, tv3.cat ha sumat 960.000 usuaris i ha pujat un 32%, Super3.cat n’ha tingut 135.000 i 3xl.cat n’ha registrat 30.000, amb un creixement del 47%.

Pel que fa al consum de vídeo, els continguts informatius i els infantils han estat els més seguits. Així, els “Telenotícies” han ocupat el primer lloc del rànquing amb 363.000 visualitzacions segons demanda i el 3/24 ha sumat 1.838.000 connexions en directe. Les sèries infantils han acumulat 322.000 visualitzacions, de les quals 100.000 corresponen a “Espies de veritat”. A més, els gags i els videoclips de la família del Super3 han superat les 155.000 visualitzacions. En total, durant l’agost s’han consumit més de 650.000 hores en directe i prop de 350.000 hores segons demanda.

També ha augmentat l’audiència dels webs del Grup d’Emissores Catalunya Ràdio, que ha sumat un total de 216.000 usuaris, segons OJD. Les dades de Nielsen Site Census mostren que el web de Catalunya Ràdio és el que més ha pujat del grup, un 34%, gràcies als 170.000 internautes que l’han seguit. Catalunya Música i iCat fm han crescut un 22% i un 9%, respectivament.

Per programes, “L’ofici de viure”, amb 235.000 audicions, i “La transmissió d’en Puyal” (“La TdP”), amb 100.000, són al capdavant dels més seguits per internet. Les descàrregues de podcast les lidera “El club de la mitjanit”, que n’ha sumat 191.000.

Pel que fa al portal informatiu 3cat24.cat (ara 324.cat), ha obtingut més de 320.000 usuaris únics, una xifra que suposa un augment del 14% respecte a l’agost del 2010. .
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
El portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio canvia de capçalera. A partir de l'11 de setembre, passa a dir-se 324, (www.324.cat) un canvi de domini amb el qual es pretén simplificar i donar més coherència a l’estructura corporativa de marques.

Coincidint amb el canvi de marca, el portal 324 estrenarà, també, una aplicació per a iPhone, iPad i Android. A més d’oferir un ampli resum dels continguts del web, aquesta aplicació permetrà visualitzar i escoltar en directe les emissions del canal 3/24 i de Catalunya Informació. També incorporarà una funcionalitat que permetrà als usuaris enviar fotos i vídeos directament a la redacció.

Recreació del 1714 a Twitter


I amb motiu de la Diada, i pel que fa a continguts, el 324.cat oferirà dos especials informatius. En un es vol reviure els fets del 1714 a través de Twitter. Es tracta d’una recreació històrica que pretén simular què hauria passat si els protagonistes de la Diada haguessin tingut l’oportunitat d’utilitzar Twitter. Quins missatges haurien enviat?

Amb el suport d’un grup d’especialistes encapçalats per l’historiador Dani Cortijo, s’han creat els perfils d’alguns dels protagonistes principals d’aquells fets, com Rafael Casanova, Antoni de Villarroel, el duc de Berwick i Felip V. També hi ha personatges “anònims”, gent del carrer, que la història gairebé ha silenciat, però que van tenir un paper significatiu en l’assalt i la defensa de Barcelona. Aquests serien els casos del “Miquelet” Josep Coll, el religiós Antoni Recordà, la tavernera Maria Dardenyà i la jove Paula Muns.

A partir de la matinada de l’onze de setembre, aquests personatges aniran enviant tuits, fins a un total de més de 300, alguns amb informació sobre la seva posició geogràfica associada a la xarxa social Foursquare, per explicar en directe tots els esdeveniments que van protagonitzar, seguint un guió i una seqüència històrica extremament rigorosos.

Amb l’objectiu de complir aquestes dues premisses, el 324.cat publicarà diversos articles d’alguns dels principals especialistes en història moderna de Catalunya. Aquest és el cas, a més de Dani Cortijo, dels historiadors Albert Garcia Espuche, Àngel Casals i Agustí Alcoberro, com també del dibuixant Francesc Riart, que ha cedit al portal totes les il·lustracions que apareixeran en l’especial.

Deu anys de l’11-S

I, juntament amb els fets del 1714, el portal recordarà, també, el desè aniversari de l’onze de setembre del 2001, data dels atemptats dels Estats Units. Ho farà publicant tots els vídeos i reportatges que amb motiu d’aquesta efemèride han elaborat els Serveis Informatius de Televisió de Catalunya.

Aquest material estarà acompanyat d’una sèrie d’articles d’alguns dels professionals de la casa com Núria Bacardit, Patrícia Artigas, Salvador Sala, Albert Elfa, Antoni Bassas i Sílvia Heras, que van tenir l’oportunitat de viure de molt a prop aquella tràgica diada. .
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
El portal del servei de vídeo sota demanda de TV3, el TV3alacarta.cat, ha estat reconegut per la seva excel·lència en la comunicació online als premis que cada any otorga el New Media Institute de Nova York.

El TV3alacarta, guardonat a la categoria de televisió, és un dels 27 guanyadors d’aquest 2011, entre els que es troben també prestigiosos mitjans internacionals com la cadena americana NBC o el New York Times. Pots consultar el llistat complet de guanyadors aquí.

A diferència d’altres premis, els New Media Awards no es centren en un element particular dels portals (el disseny, la navegació....) sinó que consideren tota l’experiència completa de l'usuari. Així ho va remarcar Barbara Eber-Schmid, vice-presidenta del New Media Institute, a la gala de lliurament dels premis: “els guanyadors no són jutjats només pel disseny, sinó per com estan fent servir la tecnologia per oferir un servei i comunicar-se amb les seves audiències”.

Aquest és el tercer premi que el servei TV3alacarta rep en els darrers mesos. Recentment ha estat guardonat amb un Laus Bronze i amb el Premi Inspirational de l’IAB (Interactive Advertising Bureau) espanyol.
.
Escrit per: Serveis Interactius
TV3alacarta s'adapta a HbbTVTelevisió de Catalunya acaba de fer un pas més cap a l’apropament d’internet al televisor amb l’inici de les emissions en proves dels serveis d’HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV).

Aquesta tecnologia, adoptada com a estàndard a nivell europeu, permet combinar les emissions de TDT amb l’oferta sota demanda per internet dels canals de televisió. .

» Text complet

25/07/2011: Estiu a ritme de TV3

Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Especial Aquí és estiuJa fa unes setmanes que hem entrat de ple a l’estiu, el menys calurós dels darrers anys. Per combatre aquest temps tan poc festiu, et proposem que celebris la temporada de vacances amb TV3 ballant a ritme de The Pepper Pots.

Enguany, a l’especial “Aquí és estiu” de tv3.cat, hem posat en marxa una iniciativa que s’està convertit en tot un èxit: un vídeo sense fi que estem construint gràcies a la vostra participació.
.

» Text complet

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
A partir d'aquesta setmana, el portal de Televisió de Catalunya el seu servei de vídeo per internet tv3alacarta incorporen en els vídeos sota demanda la senyalització orientativa de l’edat recomanada per a cada contingut.

D’aquesta manera, la difusió en línia dels programes de TV3 va acompanyada a internet de la mateixa etiqueta d’edat que els espectadors estan acostumats a veure en un dels angles de la pantalla del televisor. Aquesta senyalització és obligatòria per a les emissions televisives, però encara no hi ha cap normativa que obligui els mitjans de comunicació a usar-la a la xarxa.

TV3 ha decidit, però, implementar-la ja al servei tv3alacarta per donar el millor servei als milers de persones que cada dia consumeixen els continguts de Televisió de Catalunya per internet. Des de fa temps, la senyalització també és present a les planes de programació del portal tv3.cat i a l'apartat de properes emissions que tenen totes les webs de programes. A la imatge adjunta la podeu veure de color groc, just al damunt del títol del vídeo. .

» Text complet

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Si vols tenir una visió en profunditat de les eleccions municipals del proper dia 22 de maig, res millor que seguir-ne l'actualitat a través de l'especial que han preparat els nostres companys del 3cat24.cat. No només tindràs les notícies imprescindibles per seguir la campanya, sinó que també tindràs oportunitat de seguir els comptes de Twitter dels candidats, veure i sentir els reportatges de TV3 i Catalunya Ràdio i i fer un seguiment a les principals formacions durant el procés tot electoral.

Per recollir i presentar l'actualitat de manera clara, l'especial està dividit en grans àrees temàtiques. Una, geogràfica: les notícies s'indexen sota el paraigua de les quatre províncies (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) més la Val d'Aran. A la segona trobareu els xats que estan previstos amb els cinc principals candidats a l'alcaldia de la ciutat de Barcelona. El primer xat es farà a Jordi Portabella (ERC) el dilluns 9 de maig a les 9.30.

El tercer àmbit és l'espai on es publicaran les notícies relacionades amb el procés electoral municipal al conjunt d'Espanya i, també, amb les eleccions autonòmiques de tretze comunitats autònomes.

Trobareu, així mateix, un històric amb les estadístiques de les darreres eleccions municipals (2007) a Espanya i a Catalunya. I, com sempre, durant la nit electoral, l'equip de redactors del 3cat24.cat et durà la millor informació perquè sàpigues els resultats i les reaccions abans que ningú. .
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Ja és aquí l'especial de Sant Jordi a tv3.cat. Un any més, proposem als usuaris que ens enviïn les seves fotos celebrant la Diada i en farem molinets que s'emetran per TV3. Des del web també es pot participar als concursos dels llibres: "Paraula de vestidor" de Xavi Torres i Santi Padró, "L'home del sac" de Màrius Serra, "Amb conte! El llibre de contes de Crackòvia", "Basquetmania" de Jordi Robirosa i "Aicnàlubma", de Joaquim Maria Puyal.

A més, hem demanat a les cares més populars de TV3 que ens expliquin què estan llegint i quin llibre regalarien als famosos. Antoni Bassas, Ariadna Oltra i Albert Espinosa entre d'altres ens ens expliquen les seves preferències literàries.

Twitter és present també a l'especial: convidem tothom a usar el hastag #enamorats per piular què és el que els enamora de la diada.

Si busqueu recomanacions i novetats d'aquest any, a l'especial de vídeos hi agrupem entrevistes amb escriptors, notícies sobre literatura i els vídeos de seguiment del Sant Jordi d'enguany. I ja sabeu: si sou aficionats als esports, sempre podeu fer-li una ullada a l'especial de llibres d'aquesta temàtica que han preparat els companys d'Esport3.cat i que us presentàvem aquí. .
Pàgina anterior   Pàgina següent