Els Gota Doble

Aquest mes d’octubre ens fixem en la proposta del “D’aquí d’allà” i ens fixem en com la comunitat equatoriana manté viva la seva cultura a Catalunya.

Si un aspecte podem destacar dels dos grups de dansa que hem gravat (Taller Ecuatoriano de Arte y Cultura i Renacer Equador), és el seu entusiasme. L’Agnès, que està casada amb un equatorià i és una de les protagonistes del nostre reportatge, ens ho deia: “no importen els problemes o situacions adverses que visquin, els equatorians sempre estan alegres”. I això es veu en els seus balls, uns balls plens de color pels seus vestuaris tradicionals. És molt curiós veure tots els preparatius, com s’ajuden els uns als altres per vestir-se... I és que no és fàcil, les capes no s’acaben mai!

Més enllà d’una finalitat cultural, els equatorians fan activitats com la dansa per moltes raons, ja sigui per donar als joves una alternativa al carrer, per no oblidar les seves arrels, per reunir-se i divertir-se o simplement per ballar.

En el reportatge també coneixereu els Gota Doble, dos germans bessons que van venir de Quito fa vuit anys. Fan música, una barreja entre hip-hop, rap i flamenc i troben la inspiració a la Torre de la Miranda, a Cornellà. Mirem i ho entenem: des d’aquest lloc es veu tota la ciutat, amb carreteres, cotxes, trens, edificis i persones a la llunyania. Material idoni per les seves cançons. Les voleu sentir? Haureu d’esperar fins dilluns per veure aquest reportatge, a Ànima.