Escrit per: Ànima
Quins són els secrets més profunds de les persones? Al blog de PostSecret podeu trobar-ne uns quants. Són experiències, desitjos, pensaments i confessions. Alguns de tristos, altres d’alegres o de còmics. Fins i tot n’hi ha alguns de xifrats!Va ser al 2004 quan aquest blog va iniciar la seva activitat a partir d'una idea que se li va ocórrer al Frank Warren (un petit empresari dels Estats Units) per a un projecte artístic comunitari. Va començar a demanar a la gent que li enviés anònimament una postal amb un secret que no haguessin explicat mai a ningú.Sis anys més tard, PostSecret ja s’ha convertit en un fenomen global i encara cada diumenge el Frank publica al blog una selecció de les dotzenes de postals que rep diàriament amb segells d’arreu del món.Les actualitzacions del blog han anat seguides de la publicació de cinc llibres amb un recull de les postals més especials. Té tant d'èxit el projecte que el seu creador recorre el país fent exposicions i xerrades a universitats d’arreu dels Estats Units en què mostra postals inèdites, explica les històries que hi ha darrere els secrets i anima els espectadors a compartir les seves experiències en públic.

Algú s’anima a enviar el seu secret?

24/11/2009: L'art de Ray Johnson

Escrit per: Ànima
Ray Johnson, completa-ho i retorna-ho, siusplau. Aquest és, encara que pugui semblar estrany, el títol d’una de les exposicions que hi ha actualment al MACBA. Johnson és un dels artistes nord-americans més desconeguts però influents de la seva generació. Aquesta exposició ens permet veure les exploracions de Johnson sobre l’art postal, així com també tot tipus de collages, fets amb fotografies, retalls de diaris, etcètera.
Justament, l’exposició de Johnson coincideix també amb la de John Cage i l’art experimental. L’anarquia del silenci. De fet, són dos artistes que tenien relació (un fet que, si els coneixeu, no és gaire sorprenent), ja que per Johnson, Cage va ser una referència freqüent tant pel que fa a figura com a obra. A més, Johnson també tenia un interès profund per la idea d’atzar aplicada a la pràctica artística, cosa que Cage va desenvolupar a la perfecció. La foto que il·lustra el post és del bonic catàleg que la dissenyadora alemanya resident a Barcelona Sandra Neumaier ha creat per l'exposició.

Pàgines del llibre Ray Johnson. Please Add to & Return, de Sandra Neumaier
Categories: Arts plàstiques
Escrit per: Ànima
Terrassa per Marc Castellet i Gemma Miralda
Més fotos de Miralda i Castellet

Cada indret té la seva història. Gemma Miralda i Marc Castellet, dos fotògrafs de Terrassa, han retratat dues cares de la seva ciutat natal i n’han exposat les fotografies a la Sala Muncunill. L’exposició, que es diu La ciutat reconeguda, mostra la perifèria de la ciutat en colors i llum naturals –aquestes de Castellet; per altra banda, Miralda presenta imatges en blanc i negre del patrimoni cultural terrassenc.
Teniu temps de veure aquesta visió subjectiva de Terrassa fins al 22 de novembre.

SALA MUNCUNILL
Plaça Didó, 3. Terrassa (Barcelona)
Categories: Arts plàstiques
Escrit per: Ànima


Demà passat ja podreu contemplar pintures com aquesta, en dimensions reals, a la Fundació Suñol. Es tracta d’una exposició - Los Esquizos de Madrid. Figuración madrileña de los 70- que recull obres d’artistes que van iniciar un retorn a la pintura figurativa durant els anys 70, un moment que s’escau amb el final del franquisme i els primers anys de democràcia. La tendència de llavors era més aviat trencadora en tot l’escenari internacional, però un grapat de pintores i pintors madrilenys van saber abordar el complex entorn cultural i social en què es trobaven. Noms com Carlos Alcolea, Chema Cobo, Carlos Franco, Luis Gordillo, Sigfrido Martín Begué, Herminio Molero, Guillermo Pérez Villalta, Luis Pérez Mínguez, Rafael Pérez Mínguez, Manolo Quejido o Javier Utray, entre altres, formaven els Esquizos, sobrenom amb què els denominaren els seus coetanis artistes catalans (del grup Trama). Tots dos grups compartien un fort compromís polític i social. I sobretot els Esquizos es movien dins un clima de llibertat entre altres arts com la música, el cinema, la moda i tot allò que té a veure amb la “Movida”.

Exposició: Los Esquizos de Madrid. Figuración madrileña de los 70
(Organitzada pel Museo Nacional Centro de Art Reina Sofía)
Del 16 d’octubre de 2009 al 6 de enero de 2010
De dilluns a dissabte, de 16h a 20h. Diumenges i festius, tancat.
Inauguració: Dijous 15 d’octubre de 2009, a les 19h
FUNDACIÓ SUÑOL
Passeig de Gràcia 98
Barcelona
T 93 496 10 32
info@fundaciosunol.org
www.fundaciosunol.org
Categories: Arts plàstiques