Categoria: Segona temporada
Escrit per: Cesc Castro


Malgrat els perills constants que l’amenacen, el camp no deixa de sorprendre’ns convertit una altra vegada en un rebost generós que assorteix les millors taules. Ho sap prou bé la Lola Puig, cuinera i naturòpata, responsable del restaurant el Fort d’Ullastret, al Baix Empordà. Amb ella hem caminat, cistella en mà, tot recollint plantes, brots i pètals que, posteriorment, guanyen presència en una cuina 100 per 100 natural i cada cop més demandada. Lluny d’Ullastret, a Barcelona, hi ha un altre pòsit d’alt valor cultural que arrossega molta història i més anècdotes. És tota una institució; un racó entranyable al cor de la Rambla; una capsa de secrets; un punt de trobada. És el Boadas i celebra el 75è aniversari. Tots dos són els protagonistes del capítol 17 del pròxim dissabte.

» Veure més

Categoria: Segona temporada
Escrit per: Cesc Castro


A la tercera setmana de la segona temporada del programa, l’“Al vostre gust” surt de la cuina. Deixem enrere els fogons i ens acomodem al menjador per conèixer fil per randa unes figures discretes, sovint oblidades, però sempre imprescindibles en tot gran restaurant: els cambrers i els caps de sala. I per il·lustrar què distingeix la bona atenció, i entendre els secrets d’un ofici que requereix grans dosis de coneixement, anirem al Via Veneto, un temple de l’excel·lència i del servei més acurat, governat impecablement per la família Monge, tot just ara que el restaurant compleix quatre dècades d’història i savoir fare.


» Veure més

Categoria: Segona temporada
Escrit per: Cesc Castro


Ja era hora de recuperar els menuts i, com ells, tants altres plats del nostre passat culinari que, en els darrers anys i per diversos motius, havien caigut en l'ostracisme. Carles Gaig és un dels cuiners que més fermament ha apostat per la recuperació de la cuina tradicional i amb ell veurem com Barcelona està popularitzant de nou un receptari que mai s'hauria d'haver menystingut.

En la primera part del programa coneixerem en detall el procés d'extracció de la flor de sal i esbrinarem com i perquè ha esdevingut un producte preuat en les taules més exigents.


» Veure més

Categoria: Segona temporada
Escrit per: Cesc Castro


Aquest dissabte estrenem la reemissió de la nova temporada amb dos protagonistes d'autèntic luxe. Sí, d'acord, són petits, llefiscosos i visualment poc atractius però a la cuina tant les espardenyes com els cargols es converteixen en dos referents de prestigi.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Aquest és l’últim capítol d’Al vostre gust de la primera temporada. Ens acomiadarem amb dos reportatges sobre dos productes que s’elaboren de manera artesana: els formatges de Josep Cuixart i el fonoll marí, un producte típic de Mallorca i de llarga tradició entre els illencs. A més, parlarem amb formatgers especialitzats sobre la cultura del formatge i en proposarem maridatges. I finalment des de la Fundació Alícia, cuinarem amb algues, un producte que guanya terreny en les cuines d’avantguarda i en les dietes sanes.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Com es fa la cervesa artesana? Ho descobrirem en aquest capítol d’Al vostre gust amb Àlex Padró, un amant de la cervesa i enginyer tècnic agrícola, que dels experiments casolans ha passat a comercialitzar quatre tipus de cervesa artesana. Un altre expert, Ricard Salgado, ens explicarà quines tipologies de cerveses hi ha arreu del món. En el reportatge següent acompanyarem Jean Luc Figueras a fer un servei de cuina a domicili mentre conversem amb ell sobre el món de la cuina, els cuiners i els crítics gastronòmics. I el periodista Pau Arenós ens parlarà de les noves tendències i la nova terminologia gastronòmica.


» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Cada vegada és més habitual associar el nom d’un restaurant gastronòmic al d’un hotel o cadena hotelera. Un fenomen que analitzarem en Al vostre gust amb dos cuiners implicats en aquest binomi, el Sergi Arola i el Fermí Puig (hotel Arts i hotel Majèstic). I descobrirem, al petit poble de Clua (Montsec), una comunitat que fa formatges artesans guardonats internacionalment. A més, el mestre i expert en formatges Enric Canut ens farà un atractiu repàs dels formatges catalans.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Embotits recuperats com el ”piumoc” de la Garrotxa, flors i plantes comestibles o vegetals desconeguts:, aquests són els productes protagonistes d’aquest capítol d’Al vostre gust. En el primer reportatge, un cansalader i una cuinera ens parlaran del piumoc. I en el segon, un pagès, Josep Pàmies, ens ensenyarà les característiques i els beneficis d’alguns dels productes que cultiva als seus horts. Toni Massanès, gastrònom i director de la Fundació Alícia, ens explicarà l’atractiu dels productes tradicionals i aprendrem a endolcir els plats amb una planta saludable, l’estèvia.


» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


En aquest capítol d’Al vostre gust anem a Gandesa, a la Terra Alta, i a les poblacions italianes de Gènova i San Remo. En el primer reportatge visitem el magnífic celler modernista de Gandesa, analitzem la situació dels joves al camp i parlem del preu del vi. En el segon reportatge recorrem la fira Slow Fish i ens endinsem en els problemes de la sostenibilitat del mar. A San Remo, un pescador reflexiona sobre el futur de la pesca i passegem amb ell pel mercat. A més a més, farem peix, a la cuina de la Fundació Alícia.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Recuperar una raça d'ovella i comercialitzar la llet i el xai lletó és el que han fet uns ramaders de l'Empordà amb un ramat d'ovelles ripolleses. Al vostre gust us presenta també en aquest capítol el mjadarah, un plat típic del Pròxim Orient que ens ajudarà a conèixer quins són, i per què, els ingredients indispensables en qualsevol llar palestina, com ara la de la família del nostre amfitrió, Salah Jamal. I també, apunts de nutrició amb l'Elena Roura.

» Veure més

Entrades anteriors | Entrades següents
Publicitat