Al vostre gust s’acosta en aquest programa a les vinyes, envoltades d’indústries, dels últims pagesos d’Abrera. Les tres últimes generacions de la família Sucarrats expliquen com ha canviat el món de la vinya i el del vi des que l’avi s’hi dedicava fins avui que el nét ha tancat el cercle amb la venda directa. I amb l’enòleg i sommelier Jordi Arnal comentarem noves tendències de consum. En el segon reportatge acompanyarem un gran mestre de la cuina, Martín Berasategui, a comprar peix i veurem com ell i el seu equip treballen a ritme vertiginós a la cuina del restaurant Lasarte de Barcelona. Per acabar visitarem el departament d’investigació de la Fundació Alícia (Alimentació i ciència) a Sant Benet de Bages, on treballen amb diferents alginats.El "vimblanc" d'Abrera

La família Sucarrats, especialitzats en la vinya i el vi, són els últims pagesos a temps complet d’Abrera,. En una zona on la indústria s’ha menjat el camp, “l’últim pagès” de la família Sucarrats ha optat per tornar a plantar varietats autòctones i per fer la venda directa del vi a casa. Són estratègies necessàries per fer-se un forat de mercat en el món globalitzat.
Per aquest motiu, però també per conservar una vella tradició, en aquesta casa, “l’últim pagès” (el títol del reportatge) encara fa “vimblanc”, un vi dolç que abans es feia a moltes cases de pagès i que ell ha après a fer del pare i de l’avi.
Com a complement d’aquest reportatge, l’enòleg i sommelier Jordi Arnal ens parla de les noves tendències de consum entorn dels vins dolços.

El reportatge “El cuiner i el peixater” aborda la relació entre els cuiners i els seus proveïdors. “AL VOSTRE GUST” acompanya el cuiner basc Martín Berasategui a visitar un dels seus peixaters, que li mostra l’assortiment de peix fresc que té (espardenyes, gambes, tonyina...) i que després degustaran a la rebotiga. De tornada al restaurant que Martín Berasategui dirigeix a Barcelona, “AL VOSTRE GUST” s’endinsa en el món de l’alta cuina; una cuina que, en aquest cas, és en un hotel.

Haurem vist que alguns plats que duen la firma del mestre basc tenen algun element gelatinitzat, i això no és un fet aïllat, sinó una tendència a la cuina. El cap del departament d’investigació de la Fundació Alícia, Pere Castells, mostra els treballs que duen a terme amb diverses substàncies espessidores, una de les quals els ha permès arribar al “penúltim” descobriment: el cava gairebé sòlid.


Adreces d'interès


L'últim pagès

calgarrigosa@gmail.com
www.vilaviniteca.es


El cuiner i el peixater

www.martinberasategui.com
www.condesdebarcelona.com