Miniverdures i bacallà. Per saber-ne més coses, per aprendre a comprar-ne i a cuinar-ne, Al vostre gust us proposa dos reportatges en què pagesos, cuiners, nutricionistes i experts ens parlaran d’aquests dos productes. L’un, fruit de la recerca constant dels pagesos per als nous productes que demana la cuina d’avantguarda i l’altre, el bacallà, resultat d’una llarga tradició a les cuines catalanes malgrat que no és pescat al Mediterrani.

Cassola amb bacallà

Les miniverdures, hortalisses de mida molt petita, actualment es fan servir molt a l’alta cuina. Amb la visita a un pagès del Maresme que en cultiva i a un cuiner de Barcelona que ens en prepara un plat, posarem en evidència la distància que hi ha entre el que en cobra el pagès i el que en paga el cuiner. La nutricionista de la Fundació Alícia Elena Roura ens parlarà de les virtuts d’algunes d’aquestes hortalisses.

A Al vostre gust també parlarem del bacallà, un dels productes que, sense ser del país, té una tradició molt llarga en la nostra cuina. D’això, ens en parlarà el Toni Massanés, que ha dirigit el “Corpus de la Cuina Catalana” i amb qui visitem una empresa que importa bacallà des del segle XlX. Amb la Remei Ribas, l’àvia Remei, anirem a comprar-ne i aprendrem a distingir l’autèntic bacallà. Ja a casa seva, l’àvia més mediàtica del país ens farà una esqueixada i dues cassoles molt tradicionals, una de bacallà amb samfaina i una de bacallà amb ous i panses.
I com sempre, també parlarem dels aspectes nutricionals del bacallà.


Adreces d'interès

Miniverdures
El racó de can Freixa
www.elracodenfreixa.com

Àvia Remei
www.aviaremei.com
www.j-oms.com