Al vostre gust explica des dels fogons d’un cuiner de l’Escala, el Jordi Jacas, com podem treure partit del peix amb poc valor comercial, és a dir, del peix barat, però amb moltes possibilitats i tan bo com altres espècies més cares. I també aprendrem a cuinar amb cireres amb un altre cuiner, el Gerard Solís. I com sempre sense oblidar els contextos, visitem la confraria de l’Escala i els camps de cirerers del Baix Llobregat. La nutricionista Elena Roura i el científic Pere Castells ens complementaran els reportatges.

Llampugues
A “Bo i barat” anirem fins a l’Escala per descobrir com funciona el nou sistema de compravenda per internet que s’ha instaurat a la llotja de peix i parlarem amb el president de la confraria per conèixer de prop què se’n fa, del peix amb poc valor comercial. El cuiner Jordi Jacas, del restaurant El Molí de l’Escala, ens explicarà com es pot treure un bon profit del peix barat amb espècies molt comunes del Mediterrani, i en canvi molt poc habituals a les nostres cuines, com la bròtola, la llampuga o el sabre. En el complement del reportatge, la nutricionista Elena Roura ens explicarà quins són els valors nutricionals del peix des del mercat de la Barceloneta.
I a “Cireres del Baix Llobregat”, anirem fins als camps de cirerers de Begues i Torrelles per parlar amb el Cisco Montmany d’algunes de les varietats d’aquesta fruita, i veurem com les varietats foranes desbanquen les autòctones catalanes. També anirem a Sant Climent, una altra població de la comarca, on ens espera el Gerard Solís, un cuiner que ja ha guanyat dos premis internacionals per un llibre de receptes amb cireres i que ens explicarà com ha recuperat la ratafia que feia el seu avi amb aquesta fruita. En el complement del reportatge, el director del departament científic de la Fundació Alícia, Pere Castells, que fa una investigació amb melmelades, ens parlarà de com es fan els diferents tipus de melmelades i confitures. I la nutricionista Elena Roura ens aclarirà alguns dubtes sobre les melmelades que podem trobar al mercat.


Adreces d'interès


Peix de l'Escala

www.el-moli.com
www.jovescuiners.com

Confraria de l'Escala
www.cpescala.comCireres

Restaurant el Racó
restaurantelraco.com

Josep Montmany
fruitsmontmany.es