En aquest capítol d’Al vostre gust presentem Oriol Balaguer, un pastisser de reconegut prestigi internacional, amb qui parlarem de la fusió entre cuina i pastisseria, i de la importància de la imatge. I també parlarem d’un producte tant quotidià com la patata, concretament de les patates de Prades que són extraordinàries. En els complements exposarem els valors nutricionals del cacau i veurem diversos tipus de patates.

Bombons d'Oriol Balaguer

“Dolça creació” és el títol del reportatge en què visitem Oriol Balaguer, un dels pastissers més premiats del país. Ell mateix ens ensenyarà les seves creacions, dolços tradicionals que conviuen amb les invencions més agosarades que surten del departament d’I+D, com ara pastissos salats. Perquè Oriol Balaguer, un dels noms protagonistes de la revolució culinària actual, també ha trencat la frontera entre el dolç i el salat. Això no obstant, una de les seves especialitats és la xocolata i per això, amb la nutricionista del programa, Elena Roura, parlarem de les virtuts nutricionals del cacau en el marc d’un saló del monestir de Sant Benet de Bages, on estiuejava el pintor Ramon Casas.

I en un canvi de registre total, Al vostre gust es desplaça a Prades, al Baix Camp, per descobrir-hi les virtuts de les patates que duen el nom de la “vila vermella”. El cuiner de la casa de colònies del poble, Pep Cardona, en dóna el millor testimoni amb una cassola de patates i senglar. Com a complement, a la Fundació Alícia, ens mostren diverses varietats de patates, els aspectes nutricionals i ens ensenyen la millor manera perquè quedin fregides al punt.


Adreces d'interès

Oriol Balaguer
www.oriolbalaguer.comPatates de Prades
Cooperativa Prades
Telf: 977 86 84 40
coopprades@retemail.es