Al vostre gust us presenta en aquest programa els pèsols del Maresme, de l’hort al plat. Parlarem de la complicitat que hi ha entre pagesos i cuiners, per promocionar aquest producte local. A “Sentit i sensibilitat” ens acostarem a l’univers del vi amb tres dones sommeliers que ens parlen del seu ofici. I en els complements dels reportatges canviarem de registre i cuinarem amb pèsols congelats. Un sommelier que fa molts anys que fa classes de tast, ens parlarà de la sensibilitat i l’interès creixent de les dones pel món del vi .

Pèsols del Maresme

A “Pèsols del Maresme”, (títol del primer reportatge), pagesos com el Joan Grau ens explicaran les característiques que diferencien els pèsols del Maresme dels de la resta, quines condicions són les òptimes per cultivar-los i quina és la millor època per collir-los. També veurem diferents maneres de cuinar-los en dos coneguts restaurants del Maresme. En el complement del reportatge, des de la Fundació Alícia, el cuiner Marc Puig-Pey i la nutricionista Elena Roura ens explicaran com podem cuinar pèsols congelats a casa d’una manera fàcil, ràpida i nutritiva.
En el reportatge següent coneixerem la professió de sommelier amb tres dones. Tret d’algunes excepcions, aquest ofici ha estat protagonitzat per homes i no ha estat fins als darrers anys que les dones sommeliers hi han començat a destacar. A “Sentit i sensibilitat” acompanyarem la sommelier Judith Cercós en la “misse en place” diària que ha de fer abans de començar un servei. Una feina delicada i plena de detalls que sovint es desconeixen. La Meritxell Falgueras i la Tamae Imache ens explicaran la seva experiència com a dones sommeliers i mirarem d’entendre per què un sommelier és capaç de reconèixer diverses aromes en una copa de vi.
Com a complement d’aquest reportatge, l’enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit ens parlarà de la sensibilitat de les dones en el tast i de l’interès general i creixent per l’univers del vi, cada dia més divers i ple de sorpreses.


Adreces d'interès


Pèsols del Maresme

Restaurant Hispania
www.restauranthispania.com


Restaurant Montalmar
www.montalmar.comSentit i sensibilitat

www.dospalillos.com

www.caelis.com

www.cellerdegelida.net