En aquest programa Al vostre gust fa una incursió a la cuina del restaurant El Bulli per conèixer de prop noves tècniques i nous conceptes del menú del 2007. Però també mostrarem com era el Bulli fa 18 anys i parlarem de quina mena d'evolució o revolució ha suposat la cuina de Ferran Adrià . En el segon reportatge anirem fins a Mallorca per conèixer el mercat de Sineu i el formatge recuperat de Llorenç Payeras.

Ferran Adrià

En “El camí de l’èxit”, que és el títol del reportatge sobre El Bulli, entrem a la cuina del restaurant per veure algunes preparacions del darrer menú. Ferran Adrià és, probablement, el cuiner més popular, i, de ben segur, el més influent del món, però el gran públic desconeix per què la seva cuina ha arribat tan lluny. El menú del 2007 – amb les esferificacions, les coccions amb nitrogen líquid, el pa de pessic fet amb sifó i cuit al microones, etc.- ens serveix per explicar algunes de les tècniques i dels conceptes gastronòmics que han col·locat el restaurant de Roses al capdamunt.

Juli Soler i Ferran Adrià
Cuina del restaurant El Bulli

No ha estat un camí de pocs dies, i veurem exemples de l’evolució de la cuina d ‘El Bulli amb imatges de fa 18 anys, de 1994 i de 1995. El reportatge el complementa l’opinió de l’observador gastronòmic Philippe Regol, que fa una valoració de la cuina de Ferran Adrià.


En el segon reportatge, “Productes recuperats”, visitem el centre de Mallorca, on un pagès, Llorenç Payeras, que s’ha dedicat els últims anys a recuperar l’ovella mallorquina, ha aconseguit tornar a fer un formatge que s’havia perdut. Amb ell visitem el mercat de Sineu, on encara es poden trobar molts articles tradicionals , com el pa de figues que fan els pagesos de l’illa. Acabem el reportatge en un antic celler, amagat dels forasters, on, malgrat el turisme i els canvis de costums, els pagesos hi van a prendre un got de vi per acompanyar l’esmorzar que es duen de casa.


Adreces d'interès


El camí de l'èxit

Restaurant El Bulli
Cala Montjoi
Ap. 30 17480 . Roses
Telèfon: 972 150 457
Fax: 972 150 717
e-mail: bulli@elbulli.com
www.elbulli.comProductes recuperats

Llorenç Payeras( mercat de Sineu)
greclp@ono.com

Celler Can Castañer
Telèfon: 971 52 10 81

www.slowfood.com
www.slowfood.es