En aquest capítol, Al vostre gust visitem un celler a la Conca de Barberà on es fa vi biodinàmic, un pas més enllà en el cultiu ecològic que Joan Ramon Escoda ens explicarà des de les seves vinyes. Tot seguit parlarem d'aquests tipus de vins amb l'enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit. I en el segon reportage anirem fins al Delta de l'Ebre per conèixer com es cultiven i com es cuinen els musclos. Elena Roura ens explicarà també, en el complement del reportatge, els valors nutricionals d'aquests mol·luscs.

Joan Ramon Escoda

L' enòleg Joan Ramon Escoda fa vi biodinàmic; un sistema de producció -primer al camp, després al celler- que va més enllà de l'ecologisme, ja que, a banda de no utilitzar adobs, ni pesticides de síntesi, es basa en el triangle "home- terra-cosmos". Una filosofia de vida que, a més, permet uns vins de gran qualitat i amb molta personalitat.
Després del reportatge parlarem amb Àngel Garcia Petit, enòleg i sommelier, per saber-ne més (tendències de consum, etc.).

En el segon reportatge viatgem fins al delta de l'Ebre per veure com es crien els musclos a la badia dels Alfacs. Després, en un restaurant de la zona, un cuiner ens explica dos detalls importants: quan són encara crus, els musclos oberts s'han de llençar, mentre que, un cop cuits, si n'ha quedat algun de tancat no li passa res.

Musclos del Delta de l'Ebre

Després del reportatge la nutricionista de la Fundació Alícia, Elena Roura, ens parla de les propietats nutricionals dels musclos.


Adreces d'interès:

Musclos del Delta

Agustí Bertomeu
bertomeu@laviagusti.com

Unió de productors de musclos del Delta
Generalitat 123 Delta de l'Ebre
Telèfon: 669 21 35 69 (Manolo López)

Vi biodinàmic

Joan Ramon Escoda
Celler Escoda-Sanahuja
Camí de l'Illa s/n Prenafeta 43400 Montblanc
www.biodinamica.cat

Localització complement:
Cata 1.81
Restaurant de vins
València 181, Barcelona
Telèfon: 93 323 68 18
www.cata181.com


© CCRTV Interactiva, S.A. | Televisió de Catalunya, S.A.

Mapa web | Arxiu | Avís legal | Segell de qualitat | Contacta | RSS