Presentació del llibre d'Al Vostre GustAhir al migdia es va presentar el llibre AL VOSTRE GUST amb la presència de cuiners de renom i de pagesos, botiguers i gent anònima del món del menjar.

Amb l’Aula de la Boqueria plena de gom a gom, la cuinera Carme Ruscalleda, que va presentar el llibre de Tana Collados i Àgata Olivella, va dir que “AL VOSTRE GUST hauria d’estar a les escoles, perquè acosta la feina de pagesos, ramaders, pescadors, botiguers o cuiners, als quals dóna veu d’una manera planera, com fa, amb èxit, el programa de TV3”. Carme Ruscalleda va destacar que l’atenció de la Tana pel món de l’alimentació i la gastronomia és molt anterior a la moda que ara viu aquest univers. “No és que ara s’hagi apuntat al carro”; “AL VOSTRE GUST, ha dit la Carme, és l’última aportació d’una trajectòria perseverant per fer arribar aquest món tan important al gran públic”.

Àgata Olivella, al seu torn, es va mostrar molt agraïda perquè la Tana hagi comptat amb ella en aquest projecte, que és el reflex literari de la primera temporada del programa en què ella va ser l’ajudant de direcció. Àgata va dir que “el llibre arrodoneix la idea d’explicar la gastronomia des d’un punt de vista transversal, i això ens permet valorar l’experiència i la saviesa que hi ha darrere de cada plat que degustem i de cada producte que consumim. Per l’Àgata, com el programa, el llibre “ens permet acostar-nos als oficis, al paisatge, a la tradició, a la gastronomia quan és creativitat i talent, i, en definitiva, al nostre país i la nostra cultura”.

Tana Collados, com autora de la idea i directora d’AL VOSTRE GUST en els diversos formats, es va desfer en agraïments a tots els que l’han acompanyat en aquesta aventura, i va subratllar que “el fet d’haver pogut compartir totes les experiències que recull el llibre és un gran premi.”

A l’acte van assistir, entre d’altres, els cuiners Fermí Puig, Sergi Arola, Albert Adrià, el pastisser Oriol Balaguer, el copropietari d’El Bulli, Juli Soler, i cuiners “sense cuina” com Núria Bàguena, Pep Nogué o la mestressa mediàtica, Remei Ribas, “l’àvia Remei”. També hi van ser presents el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, l’autor del pròleg, i representants del sector primari com la família Sucarrats, d’Abrera, o Joan Ramon Escoda, productor de vi biodinàmic a la Conca de Barberà. En representació dels venedors del mercat de la Boqueria va donar la benvinguda als assistents el seu president, Manel Ripoll. I com a seguidors del programa, van destacar els aplaudiments entusiastes de membres del moviment Slow Food i de la penya gastronòmica dels “Casaques vermelles”.