Tradició per ensucrar les tardes.

No és Corpus però us deixem aquesta recepta de la Mariona Quadrada corresponent al capítol 24 perquè pogueu festejar aquesta diara -o la que sigui- amb unes coques per ensucrar-se els dits.










Ingredients

PER A LA PASTA ADOBADA
150 cc de llet
80 g de sucre
50 g de mantega
3 ous
25 g de llevat de pa
sal
500 g de farina
ratlladura de llimona (si és per a coques dolces)

1. Desfeu el llevat a la llet tèbia. Afegiu-hi la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència.
2. Aboqueu la pasta damunt d’un paper parafinat i doneu-li la forma que més us agradi -coca, tortell, braç...-. Deixeu-ho fermentar una hora en un lloc calent fins que augmenti de volum. Enforneu-ho -el forn ja ha d’estar calent- a 180º durant 20 min.


PER A LA COCA AMB CIRERES
Pasta adobada
Cireres madures
Sucre
Un rovell

1. Estireu la pasta en forma de coca i escampeu-hi les cireres pel seu damunt. Deixeu-la reposar una hora. Pinteu-la amb un rovell d’ou i espolse-hi bastant sucre pel damunt. Enforneu-ho a 180º durant 20 minuts.