Després d’unes setmanes descobrint alguns dels nous actors de la nostra cultura gastronòmica, en el capítol d’aquest dissabte el programa Al Vostre Gust es retroba amb dos protagonistes de llarga tradició. Un és l’espàrrec de Gavà, vinculat a la comarca del Baix Llobregat i protagonista d’una de les fires de més renom del país. L’altre, el recuit de drap, un formatge artesanal molt lligat als pastors i ramaders de l’Empordà.

Una de les perles de l'horta del Baix Llobregat

L’espàrrec blanc s’ha erigit en el producte per excel·lència de l’agricultura gavanenca i és per això que gratarem en els pocs camps del Baix Llobregat on encara es conrea. En companyia d’en Gabriel Purcet i la seva dona, l’Isabel Tarrida, serem testimonis d’un cultiu que pràcticament no ha evolucionat en dècades. En Manel Armengol, xef del restaurant Major 36 de Gavà, ens cuinarà plats de temporada amb l’espàrrec com a element principal. L’Elena Roura, de la Fundació Alícia, recalcarà el poder nutricional de l’espàrrec, molt adequat per a les dietes.

De la millor natura, el millor producte

En la segona part del programa deixarem el Baix Llobregat i anirem a Jafre de Ter, a l’Empordà, on la família Figueres ha aconseguit fer-se un nom en el món dels formatgers artesanals del país gràcies a la seva perseverança i un recuit de drap elogiat per molts restauradors. De la mà d’en Xavi, pastor, i el seu fill Pau, elaborador, veurem com aprofiten la llet dels seus propis ramats per elaborar un recuit de drap seguint els mètodes de sempre.

En Jordi Butrón, responsable de l’Espai Sucre de Barcelona, exprimirà les possibilitats del recuit en unes postres on la tradició deixa lloc a la imaginació i els contrastos de sabors.