Sempre atent a les darreres tendències gastronòmiques, l’Al Vostre gust aborda aquesta setmana una novetat que, malgrat ser poc coneguda, darrerament s’està introduint amb èxit en els receptaris i les cartes d’alguns restaurants. Es tracta de la conilla, la XXL de la carn blanca.

Per presentar-vos les singularitats d’aquest animal tan conegut per la seva capacitat de procreació com per les seves virtuts culinàries, viatjarem a una granja de l’Ametlla del Vallès (el Vallès Oriental) on en Carles Casas es dedica a la seva cria.

Senyores conilles!!!

Allà, coneixerem tot el cicle de la conilla, des de l’aparellament fins a l’engreix, i descobrirem què ha portat en Carles a comercialitzar un animal que malgrat la seva envergadura posseeix una carn especialment atractiva. Serà, doncs, amb l’Albert Ventura, xef del restaurant Coure de Barcelona, amb qui assaborirem les qualitats de la conilla en la cuina actual. L’Elena Roura, nutricionista de la Fundació Alícia, ens parlarà de les diferències entre el conill i la conilla alhora que ens explicarà les propietats de la seva carn des d’un punt de vista saludable.

El mestre treballant a fons

En l’altre reportatge del capítol, el virtuosisme del conegut Angelo Corvitto ens obrirà les portes a un món dolç, temptador i irresistible: el dels gelats avantguardistes. Al seu obrador de Torroella i sense tenir cap altre atenuant que la seva creativitat aquest mestre gelater i el seu fill elaboren artesanalment uns gelats revolucionaris, dolços i tradicionals però també salats i trencadors com, per exemple, el de garoines.

Gràcies al seu esforç per elaborar gelats poc calòrics i sense greixos, també comprovarem com la feina conjunta de Corvitto i la Fundació Alícia ha permès tirar endavant un projecte que gràcies als gelats saludables incideix positivament en la recuperació i el tractament de malalts de càncer.