A Badalona encara hi ha un grup de nostàlgics que, malgrat les adversitats dels temps moderns, de la poca pesca i de la dificultat de tenir un port amb els serveis necessaris, continua mirant el mar amb passió, estimant-se la seva feina,sentint-se orgullosos de ser pescadors. Cada cop en són menys però mantenen viu un esperit pràcticament exitingit. Són, com la família dels Guilova, els últims pescadors de Badalona i a ells els dediquem un dels reportatges d’aquest dissabte.

La casa dels Guilova es manté fidel a la seva pròpia tradició

A Badalona seguirem els passos d’en Ramon Costa i ens embarcarem amb ell en una jornada de pesca davant la costa del Barcelonès. Després de feinejar visitarem la llotja de Badalona i assistirem a una subhasta que encara es fa a l’antiga i que és oberta a tothom. En Bernat García, cuiner de la Donzella de la Costa, aprofitarà la poca pesca que encara dóna el litoral de la ciutat per cuinar-nos un lluç de la manera tradicional.

També visitarem la Boqueria i parlarem de com ha canviat el món del peix en els últims cinquanta anys amb el president de l’Associació de Comerciants del mercat, en Manel Ripoll, que forma part d’una nissaga de peixaters.

Els secrets del món del te se us seran revelats

Abans, però, deixarem de banda el ritme frenètic de la vida d'avui en dia al costat d'una tassa de te ben calenta i intentarem esbrinar les singularitats d’aquesta popular beguda a través de dos experts en la matèria instal·lats a Barcelona. Salvador Sans, de la casa de tes Sans&Sans ens guiarà a través del bast món del té, presentant-nos les millors varietats. L’Antonio Moreno, responsable de la teteria Caj Chai, al Call, ens farà una classe pràctica sobre com servir el te en funció de les diferents varietats que prenguem.