Quique Dacosta, el flamant xef del reconegut restaurant El Poblet, de Dénia, és el nom en majúscules del setè capítol de l’”Al vostre gust”. El programa viatja fins al País Valencià per conèixer més de prop la feina del qui està considerat un dels principals exponents de l’avantguarda gastronòmica contemporània.

Davant d’una cuina tan complexa, el programa dedica l’altre reportatge de la setmana a la biodiversitat i la recuperació de cultius autòctons. Ara que la crisi alimentària mundial és un fet, la tasca d'iniciatives com les desenvolupades pel Centre de Conservació de Plantes de Can Jordà, a la Garrotxa, o pel projecte Esporus a Manresa, intenta fomentar la revalorització de productes que, fins no fa tant, formaven part del nostre paisatge.

La cuina de Dacosta és sorprenent

Quique Dacosta s’ha convertit en poc temps en un dels xefs que lidera l’avantguarda gastronòmica. Les seves creacions sobrepassen la cuina convencional amb l’ús d’unes tècniques i unes presentacions que trenquen esquemes en ser molt més que sorprenents. Ell explicarà quina importància té l’entorn de Dénia, el bosc i el mar, en la seva feina. L’escriptor i pintor gironí Narcís Comadira completarà aquesta immersió en la cuina més agosarada departint sobre el vincle entre l’art i la cuina. Una qüestió, aquesta, carregada de vigència.

Al vostre gust” segueix de prop els projectes impulsats per un centre situat en plena Fageda d’en Jordà en favor de la recuperació de varietats i espècies autòctones que estan sota l’amenaça de l’extinció. A Manresa, els responsables d’Esporus, guanyadors d’un Premi Nacional de Cultura, faciliten la comprensió de perquè els transgènics són una amenaça i perquè mantenir vives les llavors és un pas fonamental per a la conservació del nostre patrimoni.

Dos dels productes més vinculats a les terres tarragonines, com són els calçots de Valls i les patates de Prades, tancaran el nostre espai dedicat als productes catalans de qualitat.