Torna la crosta cruixent i la molla esponjosa. El pa autèntic, el genuí, el de debò, l’enyorat pa de tota la vida torna amb força a Barcelona després d’uns anys en què la qualitat del pa havia caigut en picat. L’empenta de joves flequeres i flequers ha recuperat la passió per un dels productes cabdals de la dieta i “Al Vostre gust”, en el primer reportatge d’aquesta setmana, ha pogut comprovar-ho al forn d’en Xavier Barriga. Al segon reportatge ens aproximarem als sabors de sempre amb Carme Ruscalleda.


nullEl Xavier Barriga mostrarà com s’elabora avui en dia un pa que, afortunadament, no té res a veure amb les barres de dubtosa qualitat que es venen en alguns establiments de la ciutat i en moltes gasolineres. En el seu obrador, al Forn Turris, es veurà quin és el secret que fa que el pa recuperi l’olor, el tacte i el sabor del pa d’abans. El reportatge es completarà, justament, amb propostes per a aquells que no en poden menjar de pa. La nutricionista Elena Roura i el cuiner Marc Puig-Pey de la Fundació Alícia, donaran consells per als celíacs a partir d’uns plats aptes per als qui pateixen intolerància al gluten.

La segona part del programa s’aproximarà als sabors de sempre a través de la mirada de la Carme Ruscalleda. El seu reconegut restaurant, el Sant Pau, celebra enguany el vintè aniversari convertit ja en una referència internacional que no oblida, però, ni els seus orígens ni el seu entorn més proper.

A Sant Pol, a peu de platja, hi ha el « Sant Pau », que en 20 anys s’ha convertit en un dels restaurants més prestigiosos del món. La principal artífex d’aquest èxit, la Carme Ruscalleda, obre al programa les portes de casa seva i explica alguns secrets de la seva brillant trajectòria com ara l’estreta vinculació que manté amb els productes del seu entorn. De la relació entre pagesos i cuiners, en parlarà en Valentí Mongay, cuiner i membre de l’Slow Food, que ensenyarà la feina d’aquest col·lectiu en favor dels productes de proximitat i de la salvaguarda d’aquells aliments arrelats als territoris.

En l’apartat de les denominacions d’origen: la Vedella dels Pirineus i la Mantega i el Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya.