No són dos dels productes catalans més coneguts entre el gran públic però guarden un alt valor gastronòmic a tenir molt en compte. Precisament per això, l’Al Vostre Gust ha sortit a buscar-los, i en el programa d’aquesta setmana us presenta, d’una banda, un dels tresors més ben considerats de les terres empordaneses, l’arròs de Pals, i, de l’altra, us descobreix les excel·lents singularitats del porc Duroc i la seva carn.

Quins porquets més macos!!!!

Sí. Quan diem arròs és del tot inevitable pensar en el Delta de l’Ebre sense tenir en compte, però, que a l’Empordà s’està recuperant un cultiu molt vinculat a les seves terres i especialment a Pals. Acompanyats per l’Albert Grassot veurem com la geografia marca un cultiu que està guanyant adeptes a diari. I per oferir-nos una altra visió de la cultura gastronòmica de l’arròs aprofundirem en la rica tradició japonesa. En Yukihiko Shidara-Tan, xef del restaurant Icho de Barcelona, ens parlarà dels dos plats cabdals de la cuina nipona: el sushi i el sashimi.

En la segona part del programa, posarem rumb a Osona i ens acostarem a una de les moltes granges de porcs que hi ha a la comarca. Però no anirem a una qualsevol sinó que visitarem una granja dedicada a la cria i l’engreix del porc Duroc. Aquesta raça és de les poques que, per les seves condicions de cria, s’ha guanyat la marca Q de qualitat. En Nando Jubany, màxim exponent de la cuina osonenca, ens descobrirà què fa que la carn del porc Duroc sigui tan especial a la cuina.

En el nostre apartat setmanal dedicat als productes catalans de qualitat, ens centrarem en el pollastre de pota blava del Prat i en la mongeta del ganxet Vallès-Maresme.