Com es fa la cervesa artesana? Ho descobrirem en aquest capítol d’Al vostre gust amb Àlex Padró, un amant de la cervesa i enginyer tècnic agrícola, que dels experiments casolans ha passat a comercialitzar quatre tipus de cervesa artesana. Un altre expert, Ricard Salgado, ens explicarà quines tipologies de cerveses hi ha arreu del món. En el reportatge següent acompanyarem Jean Luc Figueras a fer un servei de cuina a domicili mentre conversem amb ell sobre el món de la cuina, els cuiners i els crítics gastronòmics. I el periodista Pau Arenós ens parlarà de les noves tendències i la nova terminologia gastronòmica.
Àlex Padró i Tana Collados

En un petit local de l’Hospitalet de Llobregat és on l’ Àlex Padró fa “cervesa artesana,” ( títol del reportatge). Va començar a fer-ne a casa seva, fins que un dia va decidir convertir la seva afició en un ofici. Per fer cervesa artesana només calen cereals, aigua, llevat i llúpol, però la proporció diferent dels ingredients, el tipus d’aigua i el temps de fermentació en determinen les característiques. I per saber-ne més coses, en el complement del reportatge, parlarem amb Ricard Salgado, un expert en cerveses que ens explicarà les principals varietats de cervesa que hi ha al mercat, quina és la millor manera de prendre-les i com es classifiquen.

Jean Luc Figueras i Tana Collados

En el segon reportatge, “Cuiner i coquessa”, acompanyarem el cuiner Jean Luc Figueras a fer un servei de cuina a domicili. Jean Luc Figueras ha estat un dels grans xefs de la cuina catalana, amb un restaurant amb una estrella Michelin. Ara es dedica a l’assessorament gastronòmic i a fer de xef a cases particulars. Parlarem amb ell del paper que fan els crítics gastronòmics, de l’estrès que representa per a un cuiner la feina en un restaurant i d’aquest nou camí que ha emprès. I en el complement del reportatge també parlarem amb el periodista Pau Arenós, que ens explicarà que la cuina a domicili és una tendència creixent que als EUA ja té nom, el cocooning.


Adreces d'interès:


Cervesa artesana
www.llupolsillevats.com
www.lacerveteca.com


Cuiner i coquessa
www.cuinarte.com