Cada vegada és més habitual associar el nom d’un restaurant gastronòmic al d’un hotel o cadena hotelera. Un fenomen que analitzarem en Al vostre gust amb dos cuiners implicats en aquest binomi, el Sergi Arola i el Fermí Puig (hotel Arts i hotel Majèstic). I descobrirem, al petit poble de Clua (Montsec), una comunitat que fa formatges artesans guardonats internacionalment. A més, el mestre i expert en formatges Enric Canut ens farà un atractiu repàs dels formatges catalans.

Sergi Arola i Tana Collados

A “Xef d’hotel”, (nom del reportatge), esmorzarem al mercat de la Boqueria amb el cuiner Sergi Arola i l’acompanyarem al seu restaurant de Barcelona a l’Hotel Arts. Veurem la cuina de l’“Arola” en ple servei –com es mouen els cuiners, com s’ideen els plats– i parlarem sobre l’important paper dels hotels en la creació i promoció de restaurants gastronòmics, un negoci car que sovint només una cadena hotelera és capaç de sostenir. Continuarem analitzant aquest tema en el complement del reportatge amb el Fermí Puig, xef del restaurant Drolma de l’hotel Majèstic i pioner en aquesta aliança entre la marca d’un xef i el prestigi d’un hotel.

Enric Canut

En el reportatge següent, “Formatges artesans”, visitarem un poble a la falda del Montsec, Clua, on una petita comunitat s’hi va instal·lar a finals dels anys 70 i va començar a fer formatges artesans. Avui produeixen una mitjana de seixanta formatges diaris de dos tipus diferents, que ja han obtingut més de set medalles d’or en diversos premis nacionals i internacionals. Jordi Conejero ens explicarà la història d’aquesta aventura i de la irremeiable irregularitat dels formatges artesans fets amb llet crua. Enric Canut, mestre i especialista en formatges, ens explicarà en el complement del reportatge la diferència que hi ha entre els formatges fets amb llet pasteuritzada i els fets amb llet crua, ens ensenyarà les diferents famílies de formatges que es fan a Catalunya i analitzarà la importància que han tingut els neorurals en la creació de nous formatges artesans.


Adreces d'interès:


Xef d'hotel-

Restaurant Arola-Hotel Arts
Carrer de la Marina 19-21. 08005 Barcelona

Bar Juanito
Mercat de la Boqueria 466.

Hotel Majestic. Restaurant Drolma
www.hotelmajestic.es/cat/drolma.htmFormatge artesà

Formatgeria de Clua. Artesa de Segre. 25737 Lleida
www.vilaviniteca.es