Categoria: General
Escrit per: Moderador
Ha acabat la reemissió del programa "Al vostre gust", però els seus continguts segueixen disponibles a la xarxa. Podeu consultar els vídeos i les seves informacions aquí mateix, al blog, o bé clicant a Tots els vídeos del programa (al menú de la dreta).

Categoria: General
Escrit per: Moderador
Presentació del llibre d'Al Vostre GustAhir al migdia es va presentar el llibre AL VOSTRE GUST amb la presència de cuiners de renom i de pagesos, botiguers i gent anònima del món del menjar.

Amb l’Aula de la Boqueria plena de gom a gom, la cuinera Carme Ruscalleda, que va presentar el llibre de Tana Collados i Àgata Olivella, va dir que “AL VOSTRE GUST hauria d’estar a les escoles, perquè acosta la feina de pagesos, ramaders, pescadors, botiguers o cuiners, als quals dóna veu d’una manera planera, com fa, amb èxit, el programa de TV3”. Carme Ruscalleda va destacar que l’atenció de la Tana pel món de l’alimentació i la gastronomia és molt anterior a la moda que ara viu aquest univers. “No és que ara s’hagi apuntat al carro”; “AL VOSTRE GUST, ha dit la Carme, és l’última aportació d’una trajectòria perseverant per fer arribar aquest món tan important al gran públic”.

Àgata Olivella, al seu torn, es va mostrar molt agraïda perquè la Tana hagi comptat amb ella en aquest projecte, que és el reflex literari de la primera temporada del programa en què ella va ser l’ajudant de direcció. Àgata va dir que “el llibre arrodoneix la idea d’explicar la gastronomia des d’un punt de vista transversal, i això ens permet valorar l’experiència i la saviesa que hi ha darrere de cada plat que degustem i de cada producte que consumim. Per l’Àgata, com el programa, el llibre “ens permet acostar-nos als oficis, al paisatge, a la tradició, a la gastronomia quan és creativitat i talent, i, en definitiva, al nostre país i la nostra cultura”.

Tana Collados, com autora de la idea i directora d’AL VOSTRE GUST en els diversos formats, es va desfer en agraïments a tots els que l’han acompanyat en aquesta aventura, i va subratllar que “el fet d’haver pogut compartir totes les experiències que recull el llibre és un gran premi.”

A l’acte van assistir, entre d’altres, els cuiners Fermí Puig, Sergi Arola, Albert Adrià, el pastisser Oriol Balaguer, el copropietari d’El Bulli, Juli Soler, i cuiners “sense cuina” com Núria Bàguena, Pep Nogué o la mestressa mediàtica, Remei Ribas, “l’àvia Remei”. També hi van ser presents el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, l’autor del pròleg, i representants del sector primari com la família Sucarrats, d’Abrera, o Joan Ramon Escoda, productor de vi biodinàmic a la Conca de Barberà. En representació dels venedors del mercat de la Boqueria va donar la benvinguda als assistents el seu president, Manel Ripoll. I com a seguidors del programa, van destacar els aplaudiments entusiastes de membres del moviment Slow Food i de la penya gastronòmica dels “Casaques vermelles”.


Categoria: General
Escrit per: Moderador
El llibre de la primera temporada

Què és el vi biodinàmic? Com es “cultiven” els musclos del Delta? Quina ha estat l’evolució culinària d’El Bulli i de Ferran Adrià, en les últimes dues dècades? Hi ha frontera entre la cuina dolça i la pastisseria d’avantguarda, com la que ha exportat al món Oriol Balaguer?

Dins d’”Al vostre gust” trobareu alguns dels noms més importants de la cuina actual, però també les veus anònimes de pagesos, ramaders i botiguers que ens acosten als vessants menys coneguts del menjar i el beure.

Aquestes veus estan reflectides al llibre que han escrit la Tana Collados i l’Àgata Olivella i que es publica aquesta setmana. La Tana és periodista, directora i presentadora del programa “Al vostre gust”, i ha rebut diversos premis de periodisme gastronòmic; l'Àgata Olivella, per la seva banda, és periodista i filòloga, i va ser l’ajudant de direcció en la primera temporada d'"Al vostre gust".

Alguns dels nostres principals costums alimentaris, la cuina més avantguardista, tendències de consum, productes recuperats... i algunes pautes nutricionals són algunes de les temàtique abordades en aquest volum. “Al vostre gust” ha estat testimoni de la revolució culinària més extraordinària viscuda pel nostre país i en aquestes pàgines en trobareu algunes claus; perquè com el programa de TV3 en què s’inspira, és un catàleg de divulgació de la cultura gastronòmica.

El llibre d’"Al vostre gust" té 184 pàgines, el publica l'editorial Cossetània i es podrà adquirir al preu especial de 15,90 € a la botiga de TV3. També es comercialitzarà a les principals llibreries del país.

Si voleu recuperar les receptes del programa podeu visitar el canal d'"Al vostre gust" al portal Clubdecuines.

Categoria: General
Escrit per: Cesc Castro


Els amants de la gastronomia i els plaers de la bona taula no heu de patir. L'Al Vostre Gust ha tancat una nova temporada però no marxa. A partir d'aquest dissabte, a la mateixa hora, les 20:30, i també per TV3, es reemet la primera temporada del programa. Serà, doncs, una nova oportunitat per tornar a veure o descobrir els reportatges que van inaugurar l'espai que s'ha convertit en la revista gastronòmica i cultural de referència de la Televisió de Catalunya. Us deixem el calendari -sotmès, però, a possibles variacions- d'emissions dels diferents capítols.

» Veure més

11/01/2008: Qui som?

Categoria: General
Escrit per: Al vostre gust
Al Vostre Gust 2008-2009

La TANA COLLADOS és la periodista que dirigeix i presenta "AL VOSTRE GUST" i que firma com a autora de la idea. Ja feia temps que li rondava pel cap un programa que reunís en diversos reportatges i en seccions complementàries (és a dir, en una revista d'alimentació) la visió que ella en té, a més de la cuina, un tema del tot transversal que pot ser observat des de molts punts de vista.

Ja fa una colla d'anys que la Tana ho feia als Telenotícies en les petites píndoles d'informacions que hi aportava. També ha traslladat la seva filosofia en tres reportatges per al "30 minuts" , "Ambaixadors del gust", "Boqueria, un mercat retratat" i "Mediterrània, la mar de conflictes". Potser també la recordeu en els reportatges del "De Vacances", amb les sèries "Paisatges de cuina" i "Sabors" que també firmava.

Ara està entusiasmada amb "AL VOSTRE GUST", perquè a la Tana "d'entusiasme", no n'hi falta.

La resta de l'equip som

Enric Violan i Lluís Gordillo (producció)
Lluís Podadera i Xavier Gascón (realitzador i ajudant de realització)
Papitu Serrahima i Fran Carmona (muntatge)
Ignasi Pastori i Marc Rodríguez (operadors de càmera)
Raquel López i Francesc Castro (redacció)

L'equip de l'any passat érem:

Direcció i presentació: Tana Collados
Realització: Toni Janés
Producció TVC: Enric Violan
Càmera TVC: Natàlia Gummà
Ajudant de direcció (Benecé): Àgata Olivella
Ajudant de realització (Benecé): Papitu Serrahima
Càmera (Benecé): Ignasi Pastori
Grafisme: Peter Van der Zee

L'Àgata Olivella és llicenciada en filologia catalana, reportera i periodista audiovisual. Ella ha estat una peça fonamental d'"AL VOSTRE GUST" perquè ha ajudat la Tana en la direcció del programa. Acumula una llarga experiència en la realització de reportatges, molts dels quals emesos al "Thalassa", al 33. Li agrada molt la cuina, degustar el menjar i el beure.

Àgata Olivella
|
Publicitat