Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Aquest és l’últim capítol d’Al vostre gust de la primera temporada. Ens acomiadarem amb dos reportatges sobre dos productes que s’elaboren de manera artesana: els formatges de Josep Cuixart i el fonoll marí, un producte típic de Mallorca i de llarga tradició entre els illencs. A més, parlarem amb formatgers especialitzats sobre la cultura del formatge i en proposarem maridatges. I finalment des de la Fundació Alícia, cuinarem amb algues, un producte que guanya terreny en les cuines d’avantguarda i en les dietes sanes.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Com es fa la cervesa artesana? Ho descobrirem en aquest capítol d’Al vostre gust amb Àlex Padró, un amant de la cervesa i enginyer tècnic agrícola, que dels experiments casolans ha passat a comercialitzar quatre tipus de cervesa artesana. Un altre expert, Ricard Salgado, ens explicarà quines tipologies de cerveses hi ha arreu del món. En el reportatge següent acompanyarem Jean Luc Figueras a fer un servei de cuina a domicili mentre conversem amb ell sobre el món de la cuina, els cuiners i els crítics gastronòmics. I el periodista Pau Arenós ens parlarà de les noves tendències i la nova terminologia gastronòmica.


» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Cada vegada és més habitual associar el nom d’un restaurant gastronòmic al d’un hotel o cadena hotelera. Un fenomen que analitzarem en Al vostre gust amb dos cuiners implicats en aquest binomi, el Sergi Arola i el Fermí Puig (hotel Arts i hotel Majèstic). I descobrirem, al petit poble de Clua (Montsec), una comunitat que fa formatges artesans guardonats internacionalment. A més, el mestre i expert en formatges Enric Canut ens farà un atractiu repàs dels formatges catalans.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Embotits recuperats com el ”piumoc” de la Garrotxa, flors i plantes comestibles o vegetals desconeguts:, aquests són els productes protagonistes d’aquest capítol d’Al vostre gust. En el primer reportatge, un cansalader i una cuinera ens parlaran del piumoc. I en el segon, un pagès, Josep Pàmies, ens ensenyarà les característiques i els beneficis d’alguns dels productes que cultiva als seus horts. Toni Massanès, gastrònom i director de la Fundació Alícia, ens explicarà l’atractiu dels productes tradicionals i aprendrem a endolcir els plats amb una planta saludable, l’estèvia.


» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


En aquest capítol d’Al vostre gust anem a Gandesa, a la Terra Alta, i a les poblacions italianes de Gènova i San Remo. En el primer reportatge visitem el magnífic celler modernista de Gandesa, analitzem la situació dels joves al camp i parlem del preu del vi. En el segon reportatge recorrem la fira Slow Fish i ens endinsem en els problemes de la sostenibilitat del mar. A San Remo, un pescador reflexiona sobre el futur de la pesca i passegem amb ell pel mercat. A més a més, farem peix, a la cuina de la Fundació Alícia.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Recuperar una raça d'ovella i comercialitzar la llet i el xai lletó és el que han fet uns ramaders de l'Empordà amb un ramat d'ovelles ripolleses. Al vostre gust us presenta també en aquest capítol el mjadarah, un plat típic del Pròxim Orient que ens ajudarà a conèixer quins són, i per què, els ingredients indispensables en qualsevol llar palestina, com ara la de la família del nostre amfitrió, Salah Jamal. I també, apunts de nutrició amb l'Elena Roura.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Miniverdures i bacallà. Per saber-ne més coses, per aprendre a comprar-ne i a cuinar-ne, Al vostre gust us proposa dos reportatges en què pagesos, cuiners, nutricionistes i experts ens parlaran d’aquests dos productes. L’un, fruit de la recerca constant dels pagesos per als nous productes que demana la cuina d’avantguarda i l’altre, el bacallà, resultat d’una llarga tradició a les cuines catalanes malgrat que no és pescat al Mediterrani.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Al vostre gust explica des dels fogons d’un cuiner de l’Escala, el Jordi Jacas, com podem treure partit del peix amb poc valor comercial, és a dir, del peix barat, però amb moltes possibilitats i tan bo com altres espècies més cares. I també aprendrem a cuinar amb cireres amb un altre cuiner, el Gerard Solís. I com sempre sense oblidar els contextos, visitem la confraria de l’Escala i els camps de cirerers del Baix Llobregat. La nutricionista Elena Roura i el científic Pere Castells ens complementaran els reportatges.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


En aquest capítol d’Al vostre gust presentem Oriol Balaguer, un pastisser de reconegut prestigi internacional, amb qui parlarem de la fusió entre cuina i pastisseria, i de la importància de la imatge. I també parlarem d’un producte tant quotidià com la patata, concretament de les patates de Prades que són extraordinàries. En els complements exposarem els valors nutricionals del cacau i veurem diversos tipus de patates.

» Veure més

Categoria: Primera temporada
Escrit per: Àgata Olivella


Al vostre gust us presenta en aquest programa els pèsols del Maresme, de l’hort al plat. Parlarem de la complicitat que hi ha entre pagesos i cuiners, per promocionar aquest producte local. A “Sentit i sensibilitat” ens acostarem a l’univers del vi amb tres dones sommeliers que ens parlen del seu ofici. I en els complements dels reportatges canviarem de registre i cuinarem amb pèsols congelats. Un sommelier que fa molts anys que fa classes de tast, ens parlarà de la sensibilitat i l’interès creixent de les dones pel món del vi .

» Veure més

Entrades anteriors |
Publicitat