El blog de l'Acústica de Figueres
Categoria: General
Escrit per: acustica

Mostra Acústica 2010 a Figueres en un mapa més gran
Categoria: General
Escrit per: acustica
Reincidentes, en format unplugged serà el grup que actuarà enlloc de l'espectacle de 25 anys de Tarda Tardà que s'havia de celebrar el divendres 3 de setembre dins el marc del Festival Acústica de Figueres i que s'ha anul·lat degut a problemes d'agenda dels artistes participants i de la falta de previsió de l'empresa que coordina aquest projecte.

Reincidentes és un dels grups de l'escena rock nacional més veterans i més populars. És un honor pel Festival Acústica que hagin acceptat realitzar un concert en format unplugged tenint en compte que habitualment actuen en format elèctric. Així doncs, Reincidentes encaixa perfectament amb la filosofia del Festival Acústica de proposar artistes i grups en un format diferent al que l'espectador està acostumat a veure.

null
Categoria: General
Escrit per: acustica
El carismàtic comunicador Pere Espinosa, cantant i presentador televisiu i radiofònic, serà l'encarregat d'animar al públic a participar en el karaoke-live que es farà en el marc de l'Acústica 2010 a Figueres. Espinosa, popular per programes com “Sputnik” o “Miopia”, farà més fàcil la participació del públic en aquest karaoke.

Aquesta és una de le novetats de la novena edició del festival. Divendres 3 i dissabte 4 de setembre, des de les 11 de la nit, a la plaça de l'Església els cantants vocacionals tindran l'oportunitat de pujar a l'escenari, triar entre més 160 cançons i cantar amb l'acompanyament musical en directe d'una banda de rock. Entre el repertori, que trobareu a http://fredylivekaraoke.blogspot.com , hi ha cançons de tots els estils del rock i d'artistes que van d'Amy Winehouse a AC/DC passant per Coldplay, The Clash, El Canto del Loco o Sau.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres Richard Elelman es va comprometre a ser el primer en pujar a l'escenari per inaugurar aquesta activitat de l'Acústica. Ho va fer en la roda de premsa de presentació del festival que de l'1 al 5 de setembre portarà a 7 espais de Figueres més d'una trentena d'actuacions amb noms com Love of Lesbian, Marina d'Ojos de Brujo, Els Amics de les Arts, Quimi Portet o La Troba Kung-Fú.

null
Categoria: General
Escrit per: acustica
Aquest any l'Acústica estrena imatge. L'home tambor, aquell Mr. Tambourine Man a qui cantava Bob Dylan, és el protagonista de tota la campanya promocional del festival.

null
Categoria: General
Escrit per: acustica
DIMECRES 1 SETEMBRE

QUIMI PORTET. Claustre del Ramon Muntaner (22.00)

QUIM VILA. Soul Cafè (23.00)

DIJOUS 2 DE SETEMBRE

Inauguració Fira Menjars del Món. Rambla (18.00)

Inauguració Jaima-Chill Cafè del Mar. Plaça Josep Pla (21.00)

ROBERT MOLINA. Plaça Josep Pla (21.30)

LA PORTA DELS SOMNIS. Plaça Josep Pla (22.00)

MARINA D'OJOS DE BRUJO. Claustre Ramon Muntaner (22.30). Entrada 18 €

JOAN TENA VERSIONA...Bar Coyote (23.00)

LA TROBA KUNG-FÚ. Plaça Josep Pla (24.00)

DIVENDRES 3 DE SETEMBRE

MIQUEL ABRAS. Plaça de l'Ajuntament (19.00)

EL NIÑO DE LA HIPOTECA. Plaça Josep Pla (20.00)

ROGER MAS. Plaça de l'Església (21.00)

ISHVARI. Plaça Josep Pla (21.30)

YACINE & THE ORIENTAL GROOVE. Plaça Josep Pla (22.00)

NOISE'R'US. Plaça de les Patates (22.30)

LOVE OF LESBIAN. Claustre Ramon Muntaner (22.30). Entrada 18€

REINCIDENTES. Plaça Ajuntament (23.00)

FREDY LIVE KARAOKE. Plaça de l'Església (23.00)

MISHIMA. Plaça Josep Pla (24.00)

TRIBUT A GATO PÉREZ amb Sabor de Gràcia, Los Manolos i Gertrudis (01.00)

DJ JUANMA. Plaça Josep Pla (02.00)

DISSABTE 4 DE SETEMBRE

SEMIFINAL SONA 9. Plaça Gala-Dalí (18.00)

TITOT I DAVID ROSELL. Plaça de l'Ajuntament (19.00)

LOS SEIS DÍAS. Plaça Josep Pla (20.00)

TERRA I CULTURA: IVETTE NADAL, JOANJO BOSK I MERITXELL GENÉ. Plaça de l'Església (21.00)

MINE!. Plaça Gala-Dalí (21.30)

MAX MESER. Plaça Josep Pla (21.30)

SANJOSEX. Plaça Josep Pla (22.00)

PASCAL COMELADE. Claustre Ramon Muntaner (22.30). Entrada 18€

PINOCCHIO. Plaça de les Patates (22.30)

ELS AMICS DE LES ARTS. Plaça de l'Ajuntament (23.00)

FREDDY LIVE KARAOKE. Plaça de l'Església (23.00)

AT VERSARIS + ASS TRIO. Plaça Gala-Dalí (24.00)

BIMBA BOSÉ THE CABRIOLETS. Plaça Josep Pla (00.30)

DELAFÉ Y LAS FLORES AZULES. Plaça de l'Ajuntament (01.00)

DJ LUXURY. Plaça Gala-Dalí (02.30)

DIUMENGE 5 DE SETEMBRE

ACÚSTICA DHARMA. Jardins Consell Comarcal (20.00)
Categoria: General
Escrit per: acustica
L'Acústica, i en concret Beth, és portada de la publicació mensual Hora Rosa on trobareu un ampli reportatge del festival. S'hi pot llegir "L’Acústica de Figueres ha tancat amb els millors números de les vuit edicions del festival. Aquest any no només ha estat el de més públic de tota la història –unes 35.000 persones–, sinó que s’ha consolidat de forma definitiva com una referència en el panorama musical català. Entre el 26 i el 30 d’agost, la capital de l’Alt Empordà ha estat l’epicentre acústic del país amb un cartell de luxe".

bethhorarosa
Categoria: General
Escrit per: acustica
Bruno Oro té arrels empordaneses i tocar a la plaça de l'Ajuntament era com fer-ho a casa, amb amics i familiars cadaquesencs entre el públic. En aquest entrevista després del concert li surt el tic dalinià.

Categoria: General
Escrit per: acustica
Aquí teniu alguns enllaços per reviure la vuitena edició de l'Acústica a Figueres. Les fantàstiques fotografies de Roser Ortiz, de Xavier Mercadé i de Jordi Oset al Facebook, una entrevista a Hora Nova, tots els vídeo-resums de Tramuntana.TV o un bon grapat d'imatges, moltes d'elles de públic al web de l'Empordà.

thepepperpotsperxaviermercade
mazoniperroserortiz
Categoria: General
Escrit per: acustica
L'Ajuntament de Figueres ha fet una valoració molt positiva de l'Acústica 2009 que ha portat a la ciutat milers de visitants.

Categoria: General
Escrit per: acustica
El festival Acústica de Figueres ha tancat la seva vuitena edició amb un augment d'uns 5.000 espectadors respecte a l'any passat. Els nous escenaris de la plaça Josep Pla, amb el triple de capacitat que el dels Jardins Puig Pujades, i el del Claustre del Ramon Muntaner han contribuit al creixement. Els cinc dies de festival, a més, s'ha gaudit d'una climatologia molt agradable que s'ha aliat amb la filosofia de l'Acústica que programa els concerts en set escenaris a l'aire lliure.

Beth ha protagonitzat el darrer concert on ha estrenat mitja dotzena de cançons que prepara per als seus propers àlbums. Ha dit que serien possiblement dos, un en català i l'altre en castellà. També ha fet versions de Bob Marley, John Waite i el “Man in the mirror” de Michael Jackson. Unes 800 persones han seguit el recital i, després, molts d'ells han demanat autògrafs a la popular cantant.