No hi ha dubte de que els moments àlgids de l'Acampada Jove són aquells que concentren les masses acampades: els concerts i l'acte polític central. I no hi ha dubte que aquests moments arriben al vespre i la nit, sobretot de divendres i dissabte. I, malgrat tot, el cert és que els primers moments de l'Acampada, quan encara estan arribant els primers assistents i la zona d'acampada encara està mig buida, tenen el seu encant.
És als primers moments de l'Acampada, entre els amics, quan un es troba a gust


Al menys, es tracta dels moments en que trobes més tranquil·litat, la suficient com per a recuperar les energies que gastaràs a la nit deixant-te els pulmons als concerts. I es tracta dels moments en que pots anar acostumant-te a l'ambient que es respira a l'Acampada i que es respirarà (que respiraràs) durant els següents dies.

És en aquests moments quan un es permet descansar del viatge, seure amb els i les colegues i fer uns riures mentre s'espera a que arribin les primeres activitats i, és clar, els primers concerts. Als concerts i a l'acte polític central un es troba enèrgic, eufòric potser; però a la zona d'acampada, en companyia dels amics, un es troba a gust. I és que l'Acampada es viu de moltes maneres.
Els primers moments...