En els moments de publicar aquest post ja s'han col·locat els gairebé tres quilòmetres de tanca que marquen els límits del recinte de l'Acampada Jove 2007. Aproximadament, també s'ha acabat la instal·lació de l'estructura metàl·lica de l'escenari principal de l'Acampada, i s'han començat a instal·lar els panells informatius per als acampats. A la mateixa hora, i a quaranta quilòmetres del recinte d'Acampada, a la seu nacional de les JERC s'acaben d'empaquetar els més de 5.000 kits de benvinguda per als primers acampats del dijous, que inclouen la guia del festival, informació de les JERC i elements imprescindibles per gaudir d'un bon festival.

Per què les JERC, una organització política, porta a terme cada any l'Acampada Jove? L'Acampada és el principal escenari musical en català durant tot l'any, i és, com molt bé assenyala en Roger Buch al seu llibre L'esquerra independentista avui, l'acte independentista portat a terme per una organització política amb més participants. L'Acampada té sentit perquè el nostre país no és normal. Si tinguéssim estat i la nostra cultura no estigués en intent de permanent minorització per part dels estats espanyol i francès, l'Acampada no passaria de ser una festa de partit (amb molt de públic, això sí), o estaria organitzada per una promotora musical i no una organització política. Però com que som menys que un estat, l'Acampada és més que un festival.

L'Acampada Jove és el catalitzador del moviment juvenil que representem les JERC. Enguany tornarem a construir una ciutat efímera durant quatre dies a Sant Celoni, on els i les joves que participin viuran la independència, la cultura, la llibertat i el socialisme. Convivint durant quatre dies a la zona d'acampada, participant dels concerts massius a l'escenari principal, anant a les xerrades i els debats i gaudint de la cultura popular. Quatre dies on podran comprovar el compromís de més de 400 joves militant de les JERC que, desinteressadament, faran possible l'Acampada encarregant-se de l'organització de tots els serveis per als participants.

L'Acampada és la porta oberta de l'independentisme compromès i conscient als milers de joves que participen del festival, convidant-los a participar també del projecte la resta de l'any. L'Acampada és una ciutat efímera independent, justa, culta i lliure que aspira, sobretot, a deixar d'esdevenir efímera i compartir el seu projecte amb tot el país, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Més 38.000 joves hi prendrem part, no et quedis a casa!

Pere Aragonés

Portaveu Nacional de les JERC