Actuaran a l’espai Cultura el primer dia de festival

L’Espai Cultura de l’Acampada Jove d’enguany, el qual inclou una carpa de 1.000 m2, acollirà el primer dia de festival, dijous 12 de juliol, les actuacions dels guanyadors dels concursos organitzats per les JERC arreu del territori per tal de donar l’oportunitat als grups no tan coneguts de participar a l’Acampada Jove. En aquesta dotzena edició s’han guanyat el passaport pel festival els valencians Desgavell, guanyadors del concurs JERoCk’07, els rockers Nous Espectres que es van imposar al BarnaSo i els barcelonins Banda Barretina, els quals van quedar primers a la quarta edició del Connecta.
Els Desgavell, grup provinent d’Oliva (La Safor), es van proclamar guanyadors del JERoCK 07, celebrat aquest divendres 29 de juny al Casal Jaume I de Russafa gràcies als seus ritmes trepidants i melodies fàcils, ben esmolades amb ska, punk i reggae.
Per la seva banda, Nous Espectres es van imposar al BarnaSo, celebrat també aquest passat cap de setmana. EL grup, que neix de l’herència de la formació Espectres, recupera versions dels grups clàssics del rock com són The Who, Ramones, Hendrix, i les combina amb cançons de collita pròpia amb tornades senzilles i lletres sobre les vides personals dels companys de la banda.
Finalment, qui compartirà escenari amb els dos grups ja esmentats seran Banda Barretina, guanyadors de la quarta edició del Connecta, el festival organitzat per les JERC i l’Associació Ludico-Cultural de Joves del Vallès. Banda Barretina s’autodefineix com “el so de Catalunya”i es reivindiquen com l’alternativa “a l’espera que arribin nous genis a l’escena catalana”.
Carpa Cultura