Tots ells arriben amb nou disc al festival de Sant Celoni

Dijous 12 de juliol serà el torn d’Els Pets, divendres 13, de La Troba Kung-Fú, i dissabte 14, tocaran els Obrint Pas. Amb aquests grups, entre d’altres, inclosos al cartell, l’Acampada Jove 07 reuneix a Sant Celoni les tres bandes de música catalana més potents del moment. És dóna la casualitat, a més a més, que els tres grups arriben amb nou disc al festival. Si bé la banda liderada per Joan Garriga, La Troba Kung-Fú, ja fa més temps que va treure a la venta Clavell Morenet, en el cas dels Pets ha estat aquesta primavera quan han presentat el seu Com anar al Cel i tornar, a l’igual que Obrint Pas amb Benvingut al Paradís.

Obrint Pas

Els veterans PETS, consolidats com una referència indiscutible de la cançó catalana, apareixen després de tres anys de l’àlbum anterior, amb un nou treball del qual els crítics han subratllat el seu grau de maduresa. Centrat en les relacions afectives, l’amor, el desamor i la necessitat d’estimar, no s’oblida tampoc de les cançons de denúncia als cànons estètics de la societat, o de les lletres que relaten les dificultats de la vida. El trio de Constantí, després de dos anys sense trepitjar l’Acampada, retornen un cop més compromesos amb la terra i amb la llengua, i combinant els tons lúdics, intimistes i reivindicatius, amb les lletres sinceres, sensibles i populars de sempre.

Per la seva part, Obrint Pas torna per vuitena vegada a l’Acampada Jove i serà l’encarregat de tancar la dotzena edició del festival. Amb Benvingut al Paradís han aconseguit combinar sons tradicionals mediterranis amb son contemporanis, sense deixar de banda l’energia característica i els ritmes que els defineixen com són el rock, l’ska i el reggae. Tot plegat, tenint present que rere la seva música, els de Benimaclet s’han convertit, gràcies a les seves lletres, en el grup reivindicatiu per excel•lència dels Països Catalans.

Finalment, la banda que debuta en aquest festival és La Troba Kung-Fú, que per primera vegada porta la seva rumba fins a Sant Celoni, per bé que alguns dels seus components com l’inconfusible cantant i acordionista, Joan Garriga, és un bell conegut de l’Acampada. El grup, nascut al 2005 i amb el primer disc al mercat aquest hivern ha sabut guanyar el suport de bona part del públic, així com de la crítica i s’ha situat com a referent del panorama català actual.

La rumba, el rock català i l’energia mediterrània, encarnats en La Troba Kung-Fú, Els PETS i Obrint Pas, sens dubte són els tres ingredients que situen l’Acampada Jove 07 com el referent de la música catalana actual.
Per completar l’oferta, el festival obre les portes a tots aquells grups que reivindiquen un lloc predominant en l’escena catalana. Per això, en aquesta dotzena edició l’escenari principal acull Soul Atac, Burman Flash i Feliu Ventura i la resta d’espais tindran com a protagonistes grups musicals en català guanyadors de diversos concursos de música i de maquetes celebrats arreu del territori.