"CAMPS ENVERINATS"

EMISSIÓ: Dimecres 4 d’octubre, a les 23.00, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)


Aquest documental aborda la controvèrsia sobre l'ús dels herbicides basats en el glifosat i els efectes que poden tenir sobre la salut dels animals destinats al consum i, per tant, de retruc, sobre la salut de les persones.El glifosat és un dels herbicides més utilitzats arreu del món. Hi ha experts en salut pública que el consideren inofensiu, mentre que d'altres consideren que és una greu amenaça per a les persones i els animals.

L'OMS considera carcinògena aquesta substància química, fabricada pels laboratoris Monsanto, Syngenta i BASF, i demana que se'n prohibeixi l'ús agrícola.

El documental examina les investigacions proporcionades per agricultors, veterinaris i científics independents a Alemanya, Dinamarca i els Estats Units.

Més informació
http://www.newdocs.de/poisoned-fields-glyphosate-an-underrated-risk/

Dirigit per Volker Barth.“AL NORD DEL SOL”

Emissió: 4 d’octubre del 2017, a les 23.55, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)Unes vacances èpiques a casa sense diners i a zero graus!


Premi del Públic al Millor Documental en el London Surf Festival 2012

Millor Documental en el Norwegian Documentary Film Festival

Una producció de Filmhuset Produksjoner AS.


L’Inge Wegge -25 anys- i el Jørn Ranum -22 anys- van passar nou llargs, freds i foscos mesos d’hivern noruec en una aïllada i deshabitada badia d’una remota illa àrtica de la costa del nord de Noruega. Davant no hi havia res més que el vast oceà Atlàntic. Allà, van construir una cabana de fusta flotant i d’altres materials de rebuig que va arribar a la riba i no van menjar res més que menjar gratis, caducat, que d’una altra manera les botigues haurien llençat.

Van ser nou mesos sense electricitat ni telèfons mòbils ni internet. Una forma de vida molt diferent, amb temps per pensar i per fer les coses d’una manera que l’atrafegada vida urbana no sol permetre. Els nois van portar amb ells el seu sentit de l’humor i dos elements de gran importància: les seves taules de surf -potser la motivació més gran d’aquesta aventura àrtica. Perquè l’allunyada badia amaga un secret molt ben guardat: algunes de les millors onades del món per fer surf.


Dirigit per Inge Wegge i Jørn Nyseth Ranum.