EMISSIÓ: Dimecres 7 de juny, a les 22.47 i 23.40, al 33, i durant 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

El cineasta Miguel Bardem dirigeix “Pacha: l’arquitecte de la nit”, un documental que ens presenta el fundador de l’imperi Pacha, Ricardo Urgell, i que repassa l’inevitable canvi del món de la nit en quaranta-set anys. A continuació, a “112 casaments”, el realitzador de documentals Doug Block, que ha combinat aquesta feina amb la d’enregistrar casaments durant vint anys, localitza alguns dels protagonistes dels casaments més memorables que recorda per esbrinar si la vida matrimonial que han viscut era la que s’havien imaginat i com han fet front als alts i baixos del matrimoni al cap dels anys.
“PACHA: L’ARQUITECTE DE LA NIT”

EMISSIÓ: Dimecres 7 de juny, a les 22.47, al 33, i durant 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

La història de com la discoteca Pacha va esdevenir el “nightclub” més important del món

L’arquitecte de la nit, Ricardo Urgell, ha dedicat la seva vida a perseguir un somni: crear una manera global d’entendre l’oci a través d’un missatge de llibertat, festa, música, diversió i ball. Amb aquest esperit va crear la marca Pacha, el 1967, a Sitges. Quatre dècades després dels inicis de la marca, Pacha s’ha exportat a més d’un centenar de locals, no només de ball, sinó de moda, i a restaurants i hotels d’arreu del món, des d’Eivissa fins al Brasil, passant pels Estats Units, Alemanya, Portugal o Austràlia.Ricardo Urgell


Per primera vegada, Ricardo Urgell ens explica la seva vida i les interioritats del seu negoci davant d’una càmera. A través d’entrevistes a músics, DJs de primera fila, artistes, models i les figures que han format part de la història de la marca, el documental explica per què Urgell s’ha convertit en un home de culte i en una referència mundial de la indústria de l’entreteniment nocturn.

La història comença al Sitges rural i tímid de la dècada dels 60, passa per l’Eivissa hippy i embogida dels 70 i arriba fins a la “movida” madrilenya. Un viatge per l’evolució de l’oci nocturn que es tanca amb l’imperi dels DJs i la música electrònica de l’Eivissa dels nostres dies.
Primeres figures de la música com David Guetta, Steve Aoki o Bob Sinclar il·lustren, amb els seus comentaris, un documental farcit de cares famoses de l’espectacle i l’oci nacional i internacional.

Podeu veure el tràiler aquí.

Dirigit per Miguel Bardem.


“112 CASAMENTS”

EMISSIÓ: Dimecres 7 de juny, a les 23.40, al 33 i durant 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)


“Tan comú com és, el matrimoni segueix sent una de les experiències humanes més misterioses”


Una producció de Copacetic Pictures i Hard Working Movies, amb la col·laboració de l’HBO, ZDF, ARTE i la BBC.

Doug Block, un realitzador de documentals que fa vint anys que es dedica a enregistrar casaments a temps parcial per complementar els seus ingressos, i a qui les parelles contracten pel toc íntim dels seus documentals, s’ha trobat sovint allà, dret, a escasses passes de dues persones que, tot i que són dos estranys virtuals per a ell, es prometen amor etern i fidelitat mútua públicament. Algunes setmanes més tard d’aquella data en què les parelles van viure un fort sentiment d’unió i la sensació d’un vincle molt especial, ell les havia visitat per lliurar-los els vídeos... I no tornar-los a veure mai més.
Al llarg dels anys, el fotògraf s’ha preguntat moltes vegades què va ser d’aquelles parelles amb qui va compartir aquella experiència emocional. Es correspon la vida matrimonial amb el que havien imaginat que seria? Com han fet front als inevitables alts i baixos del matrimoni al cap dels anys?

Després de vint anys i de 112 casaments gravats, Block localitza alguns dels protagonistes dels casaments més memorables que recorda per obtenir una resposta de primera mà a tots aquests interrogants. El documental “112 casaments” (“112 weddings”) combina el viatge entusiasta al dia dels casaments amb entrevistes molt sinceres per explorar temes com l’amor etern i el compromís matrimonial.

Dirigit per Doug Block.