EMISSIÓ: Dimecres 3 de maig, a les 22.52 i 23.15, al 33 i internet

Anas Aremeyaw Anas, de Ghana, és codirector del diari “New Crusading Guide” i el periodista d’investigació més famós de l’Àfrica. El seu treball, més enllà d’informar i seguir mètodes ortodoxos, persegueix un altre objectiu: aconseguir proves, denunciar i empresonar els autors dels delictes. “Camaleó”, de Ryan Mullins, ha estat seleccionat a festivals com l’IDFA, Docville o Hot Docs.
A continuació, el programa reemet “Capitalitzar la felicitat”, centrat en l’empresari brasiler Ricardo Semler. Autor del best-seller internacional “Maverick”, va construir un imperi basat en una simple pregunta: “Què faria feliços els meus empleats?”.
“CAMALEÓ”

EMISSIÓ: Dimecres 3 de maig, a les 23.15, al 33 i 14 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

“El meu periodisme es basa en tres principis bàsics.
Dir noms, avergonyir i empresonar.”


El ghanès Anas Aremeyaw Anas és el periodista d’investigació més famós de l’Àfrica, però, malgrat la seva fama, la majoria de gent no li ha vist mai la cara. Els seus mètodes poc ortodoxos, admirats i qüestionats alhora, li permeten exposar la corrupció, el tràfic de persones i altres realitats i delictes. Aquest documental és una mostra del seu treball i la seva lluita a favor de la justícia.
L’anomenen el James Bond del periodisme d’investigació de Ghana. Va denunciar una xarxa de dones asiàtiques que eren explotades com a esclaves sexuals fent-se passar per un cambrer, va descobrir les condicions deplorables a l'hospital psiquiàtric d’Accra, es va fer passar per un príncep per evitar un control fronterer rebel.

De vegades treballa amb col·laboradors, com les noies que van ajudar amb càmera oculta a detenir un metge que practicava avortaments il·legals i abans violava les seves clientes. En altres ocasions treballa directament amb la policia. Tot i els seus mètodes poc ortodoxos, se’l valora perquè ha contribuït a destapar la corrupció de la societat. Anas Aremeyaw no només transmet les notícies. Segueix les històries més enllà del seu deure com a periodista per garantir que es faci justícia.

En podeu veure el tràiler aquí.

Festivals
IDFA 2014
Docville 2015
Hot Docs 2015Més informació
Web: https://dogwoofglobal.com/chameleon
https://dogwoof.com/chameleon

Dirigit per Ryan Mullins.“CAPITALITZAR LA FELICITAT”

EMISSIÓ: Dimecres 3 de maig, a les 23.50, al 33 i 30 dies a internet

En aquest reportatge, el brasiler Ricardo Semler ens mostra el seu món i ens en dóna la seva visió particular: el relat d’un món que no depèn de factors com l'èxit i el poder, sinó un món que està impulsat per valors “tous” com l’honestedat, la confiança i l'amor. Ell ens ensenya, en definitiva, com s’ha de “capitalitzar” la felicitat.
La confiança, la franquesa i l'amor són termes que faran tremolar qualsevol gerent d’empresa. No obstant això, aquests valors van fer enriquir Ricardo Semler, un emprenedor brasiler. Va construir un imperi mundial basat en la simple pregunta: Què faria ser feliços els meus empleats? Va escriure un llibre sobre la qüestió – titulat “Maverick” – un best-seller internacional, que es va vendre traduït en més de 35 idiomes. Tothom vol saber quina fórmula màgica ha trobat per fer tants diners al voltant de la felicitat.Dirigit per Kees Brouwer.