EMISSIÓ: Dimecres 18 d’abril, a les 22.45 i 23.45, al 33

“Terror a París” és una exhaustiva investigació dels atemptats a París del 13 de novembre del 2015. Ara se sap que es van planificar a Síria i què va fallar en els protocols de seguretat del país. A continuació, a “Dins d’Estat Islàmic”, Jürgen Todenhöfer, l’únic reporter occidental que ha entrat en el territori d’Estat Islàmic i n’ha sortit viu, explica la seva experiència.“TERROR A PARÍS”

EMISSIÓ: Dimarts 18 d’abril, a les 22.00, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

L’última investigació sobre els atemptats de París del 13 de novembre del 2015


Els atemptats del 13 de novembre del 2015 a París van sacsejar tot França i van posar al descobert una sèrie de mancances en els protocols de seguretat del país. Un grup d’experts parla de l’origen del moviment jihadista, les seves característiques, els seus objectius i els mètodes que fa servir per captar nous adeptes.
Ara se sap que els atacs van ser planejats des de Síria, probablement per Salim Benghalem, un jihadista que va abandonar París el 2013, i que el coordinador era Abdemhamid Abaaoud. Malgrat que era objecte d'una ordre de detenció internacional, va ser capaç d'entrar i circular lliurement per tot Europa.
Diferents professionals especialitzats en la lluita antiterrorista expliquen les dificultats que tenen els serveis d’intel·ligència francesos per fer front a l’amenaça jihadista. Entre altres testimonis, l’exjutge de la lluita contra el terrorisme Marc Trévidic, el periodista Adel Gasti i l’historiador Jacqueline Chabbi aclareixen les complicitats entre les polítiques islàmiques i el terrorisme.


Dirigit per Mohamed Sifaoui.


“DINS D’ESTAT ISLÀMIC”

EMISSIÓ: Dimarts 18 d’abril, a les 23.45, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

Jürgen Todenhöfer és l’únic reporter occidental que ha entrat en el territori d’Estat Islàmic i n’ha sortit viu.


Una producció de Hope Productions Company / Dream Fight


Passaríeu deu dies dins de l’Estat Islàmic? El periodista alemany Jürgen Todenhöfer aprofita una oportunitat única per posar al descobert la visió apocalíptica del món d’Estat Islàmic (EI) i per documentar la vida quotidiana a les ciutats que controla. Troba una població terroritzada i sotmesa per decapitacions diàries, esclavització i tortura, i una organització indestructible pel que fa al compromís amb la seva missió divina: difondre la por i la violència arreu del món a qualsevol cost.

“Nosaltres diem que no tenim fronteres, només línies de front”, comenta somrient Abu Qatadah al-Irhabi a Jürgen Todenhöfer, i afegeix que “un dia anirem a la conquesta d’Europa! Nosaltres no només volem fer-ho, ho farem, n’estem convençuts”. Sentir això d’un company alemany trasbalsa el Jürgen: “Jo no estava només sorprès, estava molt trist perquè coneixia molt bé l’Abu Qatadah, sabia com era quan era jove i era completament diferent”.
Jürgen aconsegueix un accés sense precedents a EI. Amb la garantia de seguretat del propagandista alemany d’IS Abu Qatadah, Jürgen i el seu fill entren en el territori del califat per conèixer millor les seves ambicions i les condicions de vida dins del seu territori. És el primer periodista occidental d’entrar a l’EI i sortir-ne viu; guiat per Abu Qatadah i sota el control d’un sinistre conductor emmascarat, que sospita que es pot tractar del conegut terrorista britànic Jihadi John. En una mesquita a Mossul, Jürgen s’enfronta a la realitat dels objectius de l’EI en forma de sermó que suplica: “Oh, Al·là, mata tots els infidels i no en deixis cap”. I se sorprèn pel fervorós suport i admiració davant d’aquest missatge mortífer.

Fora de càmera, un combatent de primera línia diu a Jürgen: “Tens la garantia que aquí, a l’EI, sobreviuràs. Però tornaràs a Alemanya. Vindrem a Alemanya, et buscarem, et trobarem i et matarem”. Marcat per aquests fets, el Jürgen demana consell a l’erudit islàmic de renom Sheikh Hamza Yusuf sobre com derrotar EI.
El documental “Dins d’Estat Islàmic” (“Inside IS”) revela els somnis terrorífics d’EI sobre la dominació del món i la despietada crueltat que pateixen les persones que viuen dins de les seves fronteres.

En podeu veure el tràiler aquí.

Dirigit per Matías Basso.