EMISSIÓ: dimecres 18 a les 22.15, al 33.


El discurs definitiu de Noam Chomsky sobre la pèrdua de democràcia en el nostre tempsUna producció de PF Pictures.

Vint anys després de “Manufacturing consent” i deu després de “The Corporation”, el científic, lingüista, filòsof i professor estatunidenc Noam Chomsky dissecciona a “Rèquiem per al somni americà” (“Requiem for the american dream”) el desenvolupament més dramàtic del nostre temps: l’extraordinària consolidació de la riquesa i el poder en mans d’uns quants elegits.

Filmat durant cinc anys, Chomsky discerneix en aquesta llarga entrevista documental les polítiques dels Estats Units de l’últim mig segle i posa al descobert els principis que han portat a aquesta concentració sense precedents del capital privat arreu del món i la influència política que afavoreix una aristocràcia financera, marginant a la gran majoria de la societat.

“Rèquiem per al somni americà” és una mirada en perspectiva --profundament personal-- de Chomsky i una reflexió sincera sobre la seva pròpia vida d’activisme polític i de participació democràtica, feta també amb certa recança. Franc, íntim, inoblidable, aquest és el discurs definitiu de Chomsky sobre la pèrdua de democràcia en el nostre temps. Un diagnòstic magistral d’on som i cap a on anem. Una síntesi de les extraordinàries idees i percepcions del que és considerat l’intel·lectual viu més influent.

Dirigit per Peter Hutchison, Kelly Nyks i Jared P. Scott