EMISSIÓ: dimecres 2 de novembre a les 22.15, al 33.

Un metall lleuger amb conseqüències greus?


Una producció de Langbein & Partner Media en coproducció amb ORF, ZDF/ARTE i SRF.



Fa un segle, l’alumini era encara un gran desconegut. Avui és pertot arreu, no només en les llaunes de refrescos, sinó també en aliments, cosmètics, llantes d’aliatge dels cotxes, cremes de protecció solar, sistemes de filtració d’aigua potable o en molts medicaments, incloent-hi les vacunes infantils. I tot i que és un material ideal per la fabricació d’avions, ordinadors o bolígrafs, l’acumulació d’alumini al cos pot tenir conseqüències devastadores.

“L’era de l’alumini” (“The age of aluminium”) mostra persones la salut de les quals ha quedat seriosament afectada per l’exposició involuntària a l’alumini, juntament amb els principals científics que exploren els vincles entre aquesta coneguda neurotoxina i la creixent epidèmia de malalties cròniques i de discapacitats, entre d’altres plagues de la civilització moderna. Amb imatges capturades des del Brasil fins a Hongria, el documental segueix també l’impacte a llarg termini de la mineria de l’alumini en el medi ambient i en les persones involucrades en la seva producció.



Per a aquells que busquen respostes al per què del creixement del càncer de mama, l’Alzheimer, la demència, l’autisme, l’autoimmunitat, les al·lèrgies alimentàries o la fatiga crònica, entre d’altres, “L’era de l’alumini” és un documental que s’ha de veure. Una mirada acurada i un fascinant ‘thriller’ real d’un controvertit metall lleuger que s’ha anat introduint de manera silenciosa en totes les facetes de la nostra vida.

Podeu veure el tràiler aquí.

Dirigit per Bert Ehgartner.