EMISSIÓ: dimecres 20 de gener a les 23.15, al 33.

Premi del Públic a l’IDFA 2013.


Una producció de Moment Film.El 2003, dues germanes bessones acabades de néixer van ser trobades en una caixa de cartró en un petit poble xinès. Van acabar en un orfenat i van ser donades en adopció per separat, amagant que es tractava de germanes bessones. I així, la Mia i l’Alexandra van acabar a Sacramento (Califòrnia) i en un pintoresc poblet de Noruega, respectivament. En una gran ciutat nord-americana, l’una, i entre muntanyes i fiords, l’altra. Dos cantons del món ben diferents.

Els pares adoptius respectius desconeixien en cada cas que hi havia una germana bessona. Tot indicava que el secret estava destinat a mantenir-se en el temps, però el destí tenia uns altres plans. Una sèrie de coincidències –atribuïdes posteriorment a la sort– van fer que els pares, que havien coincidit durant el procés d’adopció a la Xina, iniciessin una investigació que va revelar que les dues nenes eren germanes.Van créixer amb el coneixement que tenien una germana bessona que vivia a l’altra banda del món i sabent que les seves vides eren molt diferents. Quan les nenes tenien 8 anys les famílies es van trobar a Noruega i, tot i que la llengua era una barrera evident, van manifestar un gran vincle entre elles, davant de la sorpresa i l’admiració dels pares.
El documental "Germanes bessones" ("Twin sisters") fa un recorregut paral·lel per les vides de les dues germanes i ens mostra una gran història sobre l’amor i sobre el debat que genera sovint la predestinació dels germans bessons.

Dirigit per Mona Friis Bertheussen.