EMISSIÓ: dimecres 3 de juny a les 23.15, al 33.

Què passa realment a Europa en nom de la troica?
La Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI) han prestat més de 400.000 milions d’euros a Grècia, Irlanda, Portugal i Xipre per mantenir la seva solvència. Els prestadors atorguen un enorme poder a les tres institucions de l’anomenada troica: FMI, el Banc Central Europeu i la Comissió Europea. Sense cap tipus de responsabilitat pública, la troica obliga els estats en crisi a posar en pràctica polítiques que destrueixen el seu teixit social.

“The trial of the troika” va a Atenes, Lisboa, Dublín, Nicòsia, Brussel·les, Washington, Nova York i Londres per esbrinar qui s’ha beneficiat amb les mesures d’austeritat. Amb aquesta finalitat, interroga ministres, economistes, banquers, metges i també les víctimes d’aquestes polítiques, els parats i els malalts.Entre les moltes persones que hi apareixen, hi ha Paul Krugman, guanyador del Premi Nobel d’Economia; Paulo Batista, director de l’FMI, i Iannis Varufakis, ministre de Finances grec. Les revelacions d’aquest documental són sovint devastadores i impactants i, en l’actual context de les negociacions que duen a terme el govern grec d’Alexis Tsipras i els seus socis europeus, resulten d’una gran rellevància política i econòmica.

Què passa realment a Europa en nom de la troica? Aquest és un treball de visionat obligat per a qualsevol persona que vulgui entendre la situació a Grècia i esbrinar per què la política d’austeritat imposada per Alemanya ha fallat.

Dirigit per Harald Schumann.