EMISSIÓ: 11 de març a les 23.30.

Una producció de Point du Jour i GraffitiDoc amb la coproducció d’ARTE France i Rai Cinema.
Com us sentiríeu si l’Estat vengués una muntanya del vostre poble a una gran multinacional? O les meravelloses illes del vostre país? O les platges? O els grans monuments? Escanyats pel deute, els governs i les administracions públiques de tot Europa tracten no només de reduir costos sinó també d’omplir les seves arques posant al mercat les seves possessions més valuoses. Sovint aquest patrimoni històric i natural inclou castells, illes, muntanyes, platges, palaus, places i antics jaciments arqueològics.

Però qui és realment l’amo d’aquestes propietats? Acabaran el nostre patrimoni comú i la nostra història en mans privades o corporatives i deixaran de ser accessibles per a tothom?És el sector privat més eficient en la gestió de totes aquestes propietats? Si és així, qui decideix sobre quina és la millor oferta? Hi ha procediments democràtics per a la venda dels nostres béns comuns? Els pobles d’Europa demanen de retre comptes.

El documental “Europa en venda” segueix diferents històries en set països europeus. Tant si es tracta d’un bosc a Irlanda, de les restes del Mur de Berlín, del Colosseu de Roma o d’un palau a la Plaça de la Concòrdia a París, el nostre patrimoni té un valor econòmic, però un molt més gran valor espiritual.

Dirigit per Andreas Pichler.