La història, real i terrorífica, dels hostatges britànics segrestats per Al-Qaeda en una planta de gas algeriana, al gener del 2013.


Al gener del 2013 un grup d’Al-Qaeda va ocupar una planta de gas a Algèria i va prendre com a hostatges tots els treballadors estrangers, entre ells un nombrós grup de britànics. Les forces armades algerianes no van voler establir cap negociació amb el grup terrorista i van plantejar fer un assalt a la planta. Finalment, van irrompre a la planta, i van causar la mort de gairebé 40 persones.

EMISSIÓ: dimecres 8 d'octubre.Després de quatre dies de segrest, i sota l’atenció dels mitjans de comunicació de tot el món, les forces especials algerianes van irrompre a la planta de gas en un esforç per posar fi a la crisi, i van morir 37 ostatges estrangers, una bona part britànics. Aquesta és la història des de la perspectiva dels supervivents: els ostatges i les seves famílies. El reportatge combina entrevistes i un procés d’investigació amb la reconstrucció dramàtica dels esdeveniments, clau durant el setge de quatre dies en què hi va haver tirotejos i episodis de fugides i actes de valentia. Aquest “60 minuts” també planteja moltes preguntes que no tenen resposta, com ara, com un comboi ple de terroristes va arribar a les instal•lacions i en va aconseguir el control sense ser detectat? I qui era el responsable últim de la seguretat dels seus treballadors?

Un reportatge de la BBC.