Si un sistema no funciona bé, no seria millor agafar les regnes de l'assumpte amb les pròpies mans? Podríem pensar en un món sense oficines d’atenció al client, un món en el qual es guanyessin diners, però no a costa dels altres i que, al mateix temps, es contribuís a millorar el medi ambient? Es podria pensar en un món ple de confiança i solidaritat, sense haver de renunciar a la nostra llibertat individual. Seria una utopia? Als Països Baixos, després de la revolució industrial i de la revolució digital, ha arribat una altra revolució: la revolució energètica.

EMISSIÓ: dimecres 8 de gener.Aquest “60 minuts” mostra que tot això és possible i ho fa de la mà de diversos pioners en el camp de l'energia; tots ells diuen que aquest podria ser el nostre futur. Ells mostren com la descentralització i les societats cooperatives poden permetre’ns fer els nostres propis subministraments d'energia sostenible més ràpid del que podem imaginar, sovint sense subsidis i, alhora, obtenint un guany. I si així podem obtenir energia sostenible, per què aturar el procés aquí?
D’aquesta manera també estan sorgint diverses iniciatives en els àmbits de les assegurances, l'assistència sanitària i les indústries dels ciutadans, sorgides de la recessió, i amb la finalitat de desenvolupar noves xarxes socials, impulsades per l'empatia en comptes de la cobdícia. El reportatge “L’energia dels ciutadans” es basa en les idees de tots aquests pioners; impulsors d’una nova era de l'energia.


TRÀILER


Un reportatge dirigit per Sabine Lubbe Bakker. Recerca de William de Bruijin.