Aquest 60 minuts explica com l'home està acabant amb una espècie marina, la tonyina vermella, un peix emblemàtic en les nostres relacions més antigues amb la naturalesa, a causa de la demanda, relativament recent, insaciable del sushi japonès. El documental també narra la història d’un antic pescador que lluita per aturar una catàstrofe imminent.

EMISSIÓ: dimecres 23 d'octubre.La tonyina vermella s’ha pescat al Mediterrani des de l'època neolítica. Durant milers d'anys, la carn de tonyina vermella es va fer servir tradicionalment com l'aliment local en pobles de pesca. Era barat i abundant, no tenia un gran valor. Tot va canviar de cop i volta, tan sols fa una generació, a causa d’una revolució en els hàbits alimentaris a l'altre costat del món.

Aquest reportatge, principalment d'observació, estructura la narració a partir d’un personatge, Roberto Mielgo, i la seva missió obsessiva, redemptora i científicament sofisticada d'exposar el grau del comerç il•legal de la tonyina vermella, i de forçar un canvi de política global en aquesta matèria. Al mateix temps, els viatges de Mielgo ens condueixen als motius que originen la seva lluita: la bellesa i naturalesa de la tonyina; les tradicions mil•lenàries de pesca de tonyina al Mediterrani, els orígens del sushi al Japó, i la caça rapaç mundial del peix.


TRÀILER


Un documental de Pedro Barbadillo. Produït per Graphic i JWP Productions en coproducció amb Televisió de Catalunya.