Per darrera de la Xina, és un dels països que està avançant més ràpidament. L’Índia viu una transformació econòmica i social que canviarà el devenir del país i dels paràmetres mundials d’aquest segle. 6o minuts emetrà, durant dues setmanes consecutives, aquest reportatge, dividit en dos episodis, que travessarà amb cotxe un dels països més poblats i caòtics del món.

EMISSIÓ: dimecres 17 d'abril.

null

En aquest capítol, Justin Rowlat i Anita Rhani s’embarquen en un viatge èpic per l'Índia per carretera, passant per ciutats caòtiques i poblacions rurals per descobrir com una indústria en auge, l’automobilística, està ajudant a impulsar un gran creixement econòmic al país. Partint de Delhi en direccions oposades, Rowlat i Rhani tenen tres setmanes per arribar a trobar-se a Madràs, al sud, el centre de la indústria automobilística de l'Índia conegut com “el Detroit d'Àsia”.L’Anita, condueix un flamant 4x4 indi a través d'alguns dels milers de quilòmetres de noves autopistes del país per descobrir una Índia moderna irreconeixible de la de fa 20 anys. El Justin es dirigeix cap a l'est en un vehicle molt diferent - un Hindustan Ambassador, símbol de l’antiga Índia. En el camí descobreix el costat més fosc d'aquesta revolució econòmica, com ara la contaminació que està asfixiant les ciutats i com centenars de milions de persones encara estan atrapats en la pobresa, que semblava eradicada per l'enorme riquesa generada.
Dos viatges plens de color i de caos, de glamur i de brutícia, que il•lustren el que alguns consideren el naixement d'una nova superpotència.Un documental de la BBC.