“Una història de màfies, empeltada d'acusacions de racisme contra un grup ètnic”.


60 minuts investiga en aquest reportatge el tràfic a gran escala i l’explotació de nens per part de bandes gitanes romaneses al Regne Unit i a Europa. “Traficants de nens gitanos” entra dins dels grups de captaires i arriba fins al final d’una cadena mafiosa que ens portarà fins a algunes mansions de Romania.

EMISSIÓ: dimecres 10 d'abril.El reportatge inclou entrevistes amb polítics, serveis socials, oenagés i forces de l’ordre i examina les dificultats i les conseqüències d’intentar apuntar cap a un tipus de fets criminals que tenen connotacions culturals específiques per a un grup ètnic en una Europa on el racisme està en auge. A més, la situació dels immigrants gitanos romanesos s’ha convertit en una forta carta política en les mans dels polítics de la dreta europea.


TRÀILER


Aquest nou fenomen delictiu, una forma d’esclavitud moderna que roba la infantesa a molts nens i nenes, ha commocionat la policia de tot el continent i ha donat lloc a la formació del primer “Equip Conjunt d'Investigació” (Joint Investigative Team- JIT en anglès) al Regne Unit, un operatiu policial britànic i romanès finançat per la Comissió Europea que posa el focus específicament en el crim organitzat romanès.

Un reportatge de la BBC.