“60 Minuts”, 14 i 21 de novembre del 2012

Durant dues setmanes “60 minuts” posa el focus en una de les transformacions més importants que està vivint el món durant aquestes últimes dècades, l’expansió de la Xina per tots els racons del planeta. Una producció de BBC.

null

“QUE VÉNEN ELS XINESOS!” . Cap. 1.-- 14.11.12

En un viatge per tres continents, el periodista de la BBC Justin Rowlatt investiga la creixent influència de la Xina en tot el planeta i ens respon al fet de com serà el món del futur, quan la Xina s’hagi convertit en la primera potència mundial, per sobre dels Estats Units.

En aquest primer episodi Justin ens portarà fins a Sud-àfrica i diferents països veïns i podrem veure el fenomen que representa l’emigració de xinesos cap aquesta part del continent africà i com la Xina té, en aquests moments, un paper destacadíssim en el desenvolupament del continent que té més recursos naturals verges de tot el planeta.En moltes parts del món occidental, es considera l’Àfrica com la terra de la pobresa extrema, en canvi, els xinesos ho veuen com la terra de les oportunitats, la terra on es poden fer fantàstics negocis i propiciar grans canvis socials. Des d’Angola fins a Tanzània, el periodista es reunirà amb empresaris i emprenedors que han viatjat milers de quilòmetres per tirar endavant els seus negocis, i per buscar noves fonts d’energia i riquesa. Veurem com es belluguen i com són rebuts en moltes parts del continent, com una nova possibilitat de fer funcionar els països i amb esperança renovada.