Dimarts, 27 de desembre

Els occidentals som massa materialistes? Estem destrossant l’ecologia del planeta per satisfer els desitjos i els impulsos del nostre ego? I què o qui empeny aquesta força seductora tan poderosa?

null

Aquest reportatge presenta una mirada crítica a la injustícia social, al pic petrolier, a l’esgotament dels recursos i a la necessitat que tenim arrelada tan profundament de relacionar-nos amb els altres per mitjà del que consumim. A més, el reportatge també analitza el ritme frenètic del materialisme que ens provoca estrès i esgotament. Ara que tot just comencem a desitjar una vida més simple, potser ja hem fet tard. ¿Hem posat en marxa un tren sense frens que amenaça de fer trontollar les pedres angulars ecològiques, socials i espirituals que ens permeten buscar la felicitat?

null

El reportatge compta amb fragments d’entrevistes amb el doctor Peter Whybrow, autor de “La mania americana”; Juliet B. Schor, autora de “L’americà consumit”; els apòstols de la simplicitat Cecile Andrews i Duane Elgin; el fotògraf Chris Jordan; l’especialista en publicitat James B. Twitchell i Julian Darley, del Post Carbon Institute.

Una producció de Media Education Foundation distribuït per Mundovision.