Arxius

Estas veient: juny 2016
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
El pròxim dissabte 2 de juliol començaran les emissions d’estiu del “60 minuts”. Durant 13 setmanes consecutives el 33 remetrà a partir de les 23.30 una selecció dels millors documentals que han passat pel programa, en sessió doble. A continuació podeu veure els títols que emetrem:
2 de juliol: “GERMANES BESSONES” i “NENS POBRES ALS ESTATS UNITS”.

9 de juliol: “DOLÇ VERÍ” i “PER QUÈ VA FER FALLIDA McDONALD’S?”.

16 de juliol: “FEMEN, DONES GUERRERES” i "EL RETORN DELS EXTREMISTES A EUROPA".

23 de juliol: “L’ÚLTIM APICULTOR” i “L’OBESITAT INFANTIL A L’ÍNDIA”.

30 de juliol: “EL PODER DE LES ARMES” i “REPORTER DE GUERRA”.

6 d’agost: “LA CREU I LA PISTOLA” i “BRASIL: EL SOL NEGRE”.

13 d’agost: “EL QUE LLANCEM” i “ELS MÈTODES DELS PAPARAZZIS”.

20 d’agost: “LA CARA FOSCA D’UNA PASTILLA” i “LA MÚSICA COM ARMA”.

27 d’agost: “L’ENERGIA DELS CIUTADANS” i “FABRICAT A ALEMANYA”.

3 de setembre: “PER ON PASSA EL FUTUR” i “UN FUTUR D’ABUNDÀNCIA”.

10 de setembre: “ATAC AL SÀHARA” i “CARICATURISTES, ELS SOLDATS DE PEU DE LA DEMOCRÀCIA”.

17 de setembre: “COM SER MILMILIONARI” i “HILLARY CLINTON, DARRERE DE LA CUÏRASSA”.

24 de setembre: “HABITAR LA UTOPIA” i “PODER SENSE CONTROL: LA TROICA”.


A partir del 28 de setembre, el "60 minuts" començarà la temporada amb noves estrenes.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 22 a les 23.15, al 33.

Una producció de Frontline-PBS i Documental Group Kirk dirigida per Michael Kirk.El desembre del 2012, Adam Lanza, de 20 anys, va entrar a la Sandy Hook Elementary School i va matar vint nens i sis adults abans de suïcidar-se amb una arma de foc. La tragèdia va commocionar el país: va provocar molt de dolor i es van desencadenar crides generalitzades del públic perquè els polítics "fessin alguna cosa" per afavorir el control de les armes. Semblava el moment idoni per a tots aquells que, des fa dècades, reclamen una nova legislació de caràcter prohibicionista. Però, com ja havia passat altres vegades, es van trobar amb una intensa oposició d'una força política poderosa: l'Associació Nacional del Rifle, NRA.Com a contrapunt dramàtic, en el reportatge “El poder de les armes” (“Gunned Down: The Power of the NRA”) parlen els pares d'algunes de les víctimes dels tirotejos massius que sovintegen als Estats Units. L'administració de Barack Obama, després de la inoperància de George Bush i de la frustració del president Clinton sobre la matèria, ha estat l'última que ha patit en pròpia carn el poder i la influència de l'NRA. Va impulsar amb força una iniciativa legislativa, fins i tot molt tímida, després de la massacre de Newtown. La votació definitiva al Congrés va deixar les coses com estaven davant la perplexitat i la indignació dels familiars de les víctimes i d'una gran part del país, que vol un control sobre les vendes indiscriminades de tot tipus d'armes.

A continuació, s'emetrà “La pel·lícula de la gran catàstrofe europea” (“The Great European Disaster Movie”), una contundent i creativa visió sobre la crisi política, econòmica i d’identitat a què s'enfronta la Unió Europea.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 15 a les 23.15, al 33.

Una producció de Hikari Films.A començament de segle, el Brasil vivia una època d’eufòria. El país era una potència petroliera. L’aleshores president Lula da Silva feia una gran aposta pel petroli en alta mar, i aconseguia una increïble font de riquesa i prometia compartir-la des del poder: “És el petroli el que donarà als nostres joves la possibilitat d’estudiar, d’obtenir el que no tenen! Vull que tots els fills de tots els treballadors tinguin dret d’anar a la universitat fins que siguin nomenats doctors i que això passi a tot el país”.

Eufòria, entusiasme, malbaratament... El Brasil guanya la candidatura per organitzar el Mundial de Futbol i els Jocs Olímpics el 2016. La cosa no podia anar millor...Quinze anys després, el país viu, desil·lusionat, la cara més trista del “boom” del petroli. A finals del 2014, la companyia nacional d’hidrocarburs Petrobras estava immersa en un greu cas de corrupció, el preu del petroli s’havia enfonsat, l’acció de la companyia nacional és desmuntava i arreu del país s’aixecaven veus per denunciar la dramàtica acceleració d’una contaminació que pot posar en perill fins i tot les proves de vela dels Jocs Olímpics d’aquest estiu.A principis del 2015 encara quedava petroli al Brasil, però avui els brasilers ja tenen la certesa que comparteixen més problemes que prosperitat. El petroli ja no és el somni. “Brasil: el sol negre” (“Bresil: soleil noir”) fa balanç d’un desastre que els líders brasilers no havien previst. I ho fa a través de la lluita i de la mirada d’un personatge icònic: un simple pescador.

Dirigit per Frédérique Zingaro i Mathilde Bonnassieux.